söndag 3 april 2016

En lördag i köpenhamn

Igår förmiddags tog vi bilen över från Malmö till Köpenhamn. Bilen fick följa med eftersom vi hade en plan att hitta lite tavlor och så utgick nog Henrik från att jag skulle köpa med mig blommor hem vilket han såklart hade helt rätt i. Började med en sväng på stan där vi besökte StillebenBeau Marché, några gallerier och så en fantastisk butik som jag aldrig varit i tidigare nämligen Klassik. Det var verkligen en butik med så mycket vackra saker och listan över klassiska möbler som jag mer än gärna någon gång vill ha blev genast mycket längre. Efter en runda på stan så åt vi en riktig dansk lunch bestående av smørrebrød på Schønnemann. Långt ifrån alla trendiga och instagramvänliga restauranger som jag ser i mina flöden men löjligt bra. Vi var dock så mätta att jag egentligen tror att både jag och Henrik gärna hade hoppat middagen. 


Efter ännu mer promenerande och ett par timmars vila på hotellet så åkte vi bort till Geist för att äta middag och jag vet inte vad jag egentligen tyckte. Jag gillar ju mellanrättskonceptet och eftersom vi fortfarande var mätta efter lunchen så beställde vi två relativt små rätter var var istället för rekommenderat tre till fyra. Min mat var god, särskilt min anka som serverades med endast tunt hyvlad rödbeta men ändå kände jag nog inte att detta var en restaurang helt i min smak. 

Mer om vårt hotell och ett av mina favoritställen i Köpenhamn kommer i morgon men nu är jag så trött att jag inte kan skriva en bokstav till. 

Bilder: Emma Priwin

2 kommentarer:

  1. åh vad mysigt med en helg i vackra Köpenhamn ....måste nog boka in en tripp nu i vår. Och vad fina skagerak krukorna var ute i "verkligheten" , blev väldigt förtjust i dem på Formex,Ha en finvecka Emma / Pernilla

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder, Emma! För mig blir det förhoppningsvis Köpenhamn i sommar i kombination med semester i Skåne - då med barn - men förhoppningsvis med en del stilig cityfeeling också :)

    SvaraRadera