onsdag 6 april 2016

En liten hotellbesvikelse


I helgen i Köpenhamn bodde vi på SP34 och jag vet inte om det var mina förväntningar som var för höga eller om vi hade lite otur men jag blev faktiskt ganska besviken. De publika ytorna var jättefina och jag gillar att det var ganska livligt . Det gillar jag inte alltid när det kommer till hotell men just i detta fall gillade jag att man checkade in i en baren och att det var en ganska uppsluppen stämning. Det fanns också ett mysigt bibliotek där stämningen var betydligt lugnare och superfint. Däremot var vårt rum pyttelitet och även om det var fint så dröjde det inte många sekunder förrän allt det fina var dolt av väskor och våra saker. En liten besvikelse med andra ord. Jag kan dock inte uttala mig om frukosten då vi valde bort frukosten på hotellet till förmån för att äta i Torvhallerne. Nästa gång vi åker över till Köpenhamn vill jag gärna bo nära Torvehallerne som, tillsammans med gatorna ner mot Kongens Nytorv är mitt favoritområde i Köpenhamn.

På tal om upplevelser så är jag idag glad över att äntligen bokat bord på Daniel Berlin. Det är förvisso i Oktober men när det kommer till bord på den typen av restauranger så går det inte att ha preferenser gällande saker som datum och sådant. Den upplevelsen är jag ganska övertygad om att jag inte blir besviken på. 

En fråga föresten. Någon som kan hjälpa mig med vad det är för växt som syns på bilden nedan? En sådan skulle jag nämligen gärna vilja ha hemma. 


12 kommentarer:

 1. Vi bodde också där för ett tag sedan eftersom alla höjt stället till skyarna, men jag håller helt med dig i din beskrivning.
  Asketiskt och inte ett dugg mysiga eller bekväma rum enligt min smak.
  Frukosten som servades i en mörk källare var inget som du missade så bra val.
  Nästa gång vill jag bo på Nimb :)

  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud vad skönt att jag inte är ensam! Ja Nimb eller Dángleterre. Dock är jag inte så förtjust i Nimbs läge men man kan ju inte få allt. Sp34 var helt klart en besvikelse iallafall!

   Kram!

   Radera
 2. Det är en slags philodendron, får oftast beställas till butikerna då det inte är något självklart att ta in och söker du dom stora så måste du absolut beställa😉 Vi säljer våra stora för 499-599:- ca.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh! Tack så mycket! Var finns du någonstans? ;) Du verkar ju ha precis det jag letar efter...

   Radera
  2. Jag jobbar i Landvetter på Blomsterforum men dom vi har inne har inga rötter dom växt så mycket, så vet du! Och krukan är extremt stor men kan skocka en bild imon på instagram privat så får du se iaf :) annars går du bara till närmsta butik men det kan dröja någon vecka eller så.
   Kan kolla på hallarna nästa vecka för dig med om det finns inne.

   Radera
  3. Gud vad snäll du är! Om du hittar en hyfsat stor så kommer jag gärna och köper den! Är den svårskött?

   Radera
 3. Väldigt lätt imed att den är ganska fetbladig, vattnas var 7-10 dag ca beroende på hur varmt du har det hemma :) så den klarar du lätt!

  SvaraRadera
 4. Men Emma hur kan ni hoppa över frukosten!! Det är ju den som ÄR hela hotellet SP34. 100% ekologisk med supermycket goda saker med färska frukter och gröt och bacon och omelett och ingefärashot och hejbaberiba. Kan hålla med om att rummen varierar men frullen får man inte missa! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, då skulle vi inte skipat den med andra ord. Men jag hade siktet inställt på ett annat frukostställe så det var därför vi skipade den...

   Jag misstänker att man bör boka större rum om man ska bo där vilket vi inte hade gjort utan vi bokade standardrum. Det var rätt stor skillnad från ert hotellrum i helgen kan man säga!;)

   Radera
 5. Hotellbesvikelser är inte roliga speciellt inte som man ändå betalar en del för det...

  SvaraRadera
 6. Du kommer inte bli besviken på Daniel Berlin! Hoppas jag.... Vi gick inte besvikna därifrån i alla fall, även om vi kom dit med riktigt höga förväntningar :)

  SvaraRadera
 7. Du kommer inte bli besviken på Daniel Berlin! Hoppas jag.... Vi gick inte besvikna därifrån i alla fall, även om vi kom dit med riktigt höga förväntningar :)

  SvaraRadera