söndag 21 februari 2016

Söndagstankar


En lugn söndag avslutar en i övrigt händelserik helg. Eller händelserik lördag för att vara mer exakt. Gårdagen innehöll nämligen både barnkalas och överraskningsfest för en av mina bästa vänner och sedan våra nattgäster åkte från oss idag så har dagen gått i ett lugnt tempo. Bortsett från min promenad som bjöd på både sol och regn så har jag mest fixat hemma, förberett kvällens middag som vill ha många timmar på spisen och umgåtts med min älskade make. En bra söndag helt enkelt. 

Just nu ligger jag i en av sofforna i vardagsrummet. När jag tog bilden så lyckades jag precis undvika att få med tavlorna som står lutade mot den ena soffan. Som givetvis fortfarande inte kommit upp och kommer inte göra det förrän våra hyllor kommer. Men det är ju det som är så bra med denna blogg, att jag väljer precis min egen vinkel och hur jag ska beskära bilden, och livet. För att jag visar upp en beskuren del av livet här. 

Ibland blir det lite konstigt, till exempel när vi ska ha gäster och våra vänner har följt processen i huset genom bloggen. Jag misstänker att de blir något besvikna när de väl kommer hit och inser att det fortfarande står flyttlådor i den delen av vardagsrummet som inte får vara med på bild. Att belysningen i köket består av en naken glödlampa och det är inte en glödlampa som ska vara naken utan en helt vanlig lampa i en helt vanlig slapp från byggvaruhuset. Jag tror att de förstår att anledningen till att de endast sett bilder från den ena våningen i huset är för att den andra våningen är långt ifrån redo att förevigas. För mig är det lite det som är tjusningen med bloggen. Att kunna välja min del av verkligheten. Inte att förändra den eller ens försköna den men att välja ut en väl vald del och sen att jag snubblar över en skruvdragare eller flyttlåda när jag väljer ut den bortser jag från just nu. 

Exakt vad jag vill komma till vet jag inte riktigt. Men jag tror aldrig detta kommer att bli bloggen som visar upp den stora bilden. Jag tror aldrig att jag kommer att bli för privat eller visa upp för mycket. Dock funderar jag mycket över bloggens framtid och om det börjar bli dags för mig att smalna av bloggens innehåll. Att välja riktning. Jag har inte riktigt tänkt klart i ämnen eftersom det finns mycket annat som också upptar mina tankar just nu. Till exempel funderar jag över om vi ska ha ett sideboard bakom soffan. Sideboards, bloggens framtid och att göra söndagsstek är sådant jag ägnar denna söndag åt.

8 kommentarer:

 1. Och jag som verkligen fallit för blandningen i din blogg! Kläder, inredning, mat, resor och lagom mycket privat :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar ha dessa tankar då och då. Att jag ska välja ett ämne och sen inser jag att det aldrig kommer att ske.. Så jag kommer med all säkerhet att fortsätta att ha en lagom privat lifestyleblogg..
   Anledningen till att jag funderar på att fokusera är för att jag ibland tror att det är de läsarna av bloggen vill ha. Att jag inte ska vara så spretig. Men om ni gillar min spretighet så lär jag fortsätta på det spåret.

   Radera
 2. Jag tycker du ska fortsätta precis som du gör. Det är toppen!

  SvaraRadera
 3. håller med ovanstående. Gillar också din "spretighet". Det är ju precis som mina intressen är, inredning, "normalt" mode, mat, resor etc. Väldigt bra inspiration och fina texter.

  SvaraRadera
 4. Håller med ovan, du behöver inte ändra något!
  /Jo

  SvaraRadera
 5. Åh de där tankarna... Liknande kommer och går ju ibland!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så. Men sen inser jag också att jag aldrig kommer att kunna fylla bloggen med ett av de ämnena om jag ska hålla mig till att ha mestadels eget material. Jag har inte tillräckligt med fritid för det. Stor kram!

   Radera
 6. Då fortsätter jag helt enkelet med min spretighet ett tag till!;)

  SvaraRadera