fredag 12 februari 2016

Ett lite mer ombonat sovrum


Man skulle kunna tro att vi kommit ganska bra i ordning i huset fast det är inte riktigt sant. Väl valda delar av huset börjar likna ett hem så vänder man sig om och ser ett litet berg av flyttkartonger. Det har dock kommit upp gardiner nästan överallt och det kan jag tacka mina föräldrar för. 

I sovrummet har vi kompletterat våra tunna, vita gardiner med sammetsgardiner vilket verkligen ger den där härliga hotellkänslan. Nu är det bara sänggavel, matta och andra sänglampor kvar innan vårt sovrum börjar bli klart. Mitt bästa sovrumstips förutom ett gardinsystem som täcker en hel vägg är att ha huvudkuddar modell större längst bak mot väggen. Eller just nu är det väggen men det ska snart bli mot en sänggavel. Våra kuddar som är 50x90 kommer från HM home. Ett annat tips är detta sköna bäddset från Ellos som är ett trevligt komplement till våra linnelakan. 11 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg, läser alltid men kommenterar sällan. Extra roligt nu då vi flyttade till hus nästan samtidigt. Vad har du för gardinskenor/system? Är på jakt efter takskenor men har ännu inte hittat några riktigt bra.

  SvaraRadera
 2. Hej Karolina! Vilket roligt sammanträffande!

  Våra skenor kommer från Silent gliss. Min mamma jobbar med sådant så vill du ha kontaktuppgifter får du gärna det.

  Emma

  SvaraRadera
 3. Så vackert sovrum. Var kommer gardinerna ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna,

   Sammetsgardinerna har min mamma sytt till mig. Tyget kommer från Trapiche och heter Omega. Min mamma säljer tyget om du är på jakt efter samma. Hojta om du vill ha kontaktuppgifter.

   Radera
 4. Otroligt snyggt!!! Vad är det för material i de vita gardinerna? Jag tycker det är svårt att hitta tyg som faller snyggt! Dessa var jättefina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Molly.

   Det vita tyget är ett flamskyddat polyestertyg. Låter inte alls särskilt trevlig när jag skriver det men är ett jättefint tyg för denna typ av gardiner. Min mamma säljer det om du är intresserad. Sen tror jag att underarbetet gör rätt stor skillnad gällande hur det faller. Vi var jättebra skenor i taket och gardinerna är sydda med veckband och uppsatta med fingerkrok. I våra gästrum har vi ett mycket kraftigare linnetyg och även där faller gardinerna jättefint.

   Radera
  2. Vad härligt att ha en familjemedlemm som är expert!!

   Jag tar gärna emot info om hur jag kommer i kontakt med henne!

   Just nu är det renoveringar här hemma, men sen skulle jag gärna inreda med gardiner jag gillar och känner mig nöjd med!!

   Fin blogg du har och det ska bl kul att följa hur ni väljer att inreda ert hus! Utav det ni är villiga att dela med er av!

   Radera
  3. Hej Molly,

   Du når henne på annika.inredning@hotmail.com / 0708-27 35 97. Hälsa från mig.

   Jag kommer att visa upp det mesta av vårt hem tänkte jag. Dock är det rätt mycket som är långt ifrån färdigt. Därav väl valda vinklar!;)

   Lycka till med renoveringen!

   Emma

   Radera
 5. Tack för kontaktinfo!! Jag ska absolut kontakta henne!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Vart kommer den fina taklampan ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej Karin!

   Lampan kommer från Norrgavel! Så himla fin!

   Radera