måndag 15 februari 2016

Nyanser av blått

Igår badade vårt kök i sol mest hela dagen och när jag stod där inne så kändes det nästan som att våren är på ingång. Det fick jag erfara i morse att så inte var fallet när jag fick skrapa rutorna på bilen klädd i en allt för tunn kappa, höga klackar, kjol och ingen halsduk. Bör tillägga att jag dock hade polotröja på mig. Jag stack verkligen ut bland alla tidiga morgonpendlare. Sticker ut gör nog vårt kök också då jag ganska ofta ser folk står utanför vårt hus och kikar in. Har en känsla av att de spanar in den blå färgen som verkligen ändrar färg beroende på ljus och hur solen faller. Dagtid ser den ut så här och när mörkret faller så här. Det har faktiskt tagit ett bra tag för mig att vänja mig vid denna färg då vi valde att kompromissa när det gällde färgen till köket. Det innebar alltså att ingen av oss fick den färgen vi ville. En ganska dum idé egentligen när jag tänker efter även om det faktiskt blev rätt bra.
4 kommentarer:

 1. Den ser fantastisk ut, färgen i köket. Spännande med blått, våren, livets färg på något sätt..Heja er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker båda mycket om blått och har haft mycket blått de senaste tre åren. Dock har jag alltid varit väldigt förtjust i vitt så det är en rätt rejäl omställning för mig att mötas av dessa väggarna. Tidigare har det varit några kuddar och en vas som satt färgen liksom.

   Radera
 2. Ser väldigt fint ut på bilderna, men vore spännande att höra vad ni ville ha var och en. Ni har väldigt fint och god smak:-)
  Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabet.

   Henrik vill ha en riktigt mörk blå. Vi hade egentligen bestämt oss för Alcros Blåbär men när vi provmålade den så blev den nästan svart när det var mörkt vilket jag inte riktigt vågade. Jag var sugen på en rätt mycket ljusare färg. Vi tittade bland annat på Oval room blue från Farrow and Ball men vi hann inte riktigt vänta på levaranstid. Så det var väldigt blandade färger vi tittade på men alla var blå.

   Radera