lördag 13 februari 2016

Att förbereda sig mentalt


Nu är det egentligen ett par veckor kvar tills jag behöver göra det jag fasar över nämligen att sätta upp tavlor. Eller egentligen är det att spika i väggarna som är min skräck. Men jag har börjat förbereda mig mentalt och placera ut tavlor i de rum där de ska stå. Så jag går och flyttar runt och testar mig fram. Fotot med rosor som Lotta Lundberg ska till exempel bo i sovrummet och det ska vara fler tavlor än dessa i vardagsrummet. Min spikskräck är rätt besvärlig då det ofta har slutat med att tavlorna står lutade mot väggen och det är inte alls så jag vill att det ska vara hemma hos oss. 

Som ni ser har det även kommit upp gardiner i vardagsrummet vilket både skapar en ombonad känsla men sen minimerar det insyn utan att för den delen ta ljuset. Även i detta rummet sitter gardinerna längst hela väggen och skenorna sitter i taket. Jag tror aldrig att jag kommer att tröttna på denna typ av hängning. 

6 kommentarer:

 1. En bra tips:
  Hämta det som är kvar av inslagsningspapret från i julas och klipp ut papret i samma storlekar som tavlorna. Sedan tajpar du upp det på väggen och kan få en känsla på balansen. Du kan även borra genom pappret sedan så att det blir en jämnde upphängning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt ett jättebra tips! Tack Marek! Om ca 2 veckor kommer vårt hyllsystem och sedan ska tavlorna upp. Annars har Henrik hotat med att sätta upp dem efter eget tycke och smak!

   Emma

   Radera
 2. Åh vilka fina gardiner! Vore mkt tacksam om du kan tipsa om vad och var jag kan köpa sådana i Gbg-trakten? Tycker det är så svårt att finna fint tyg... Är det någon speciell sorts band i överkant som ger så fina vågor?

  SvaraRadera
 3. hej Marie!

  Tack så mycket! Min mamma säljer detta system. Hon finns iofs i Skåne men är ofta. Systemet heter Wave och kommer från Silent Gliss. Precis som du skriver så är det ngt speciellt band. Jag såg inte riktigt när de satte upp det men det var inte fingerkrokar som de brukar använda. Du får gärna hennes kontaktuppgifter om du vill.

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för svar Emma! Jag vill gärna få hennes kontaktuppgifter om det är möjligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marie!

   Då når min mamma på 0708-273597 alt annika.inredning@hotmail.com. Hon har stenkoll på allt som rör gardiner etc.

   Radera