måndag 29 februari 2016

Månadens lista

En gång är ingen gång och två gånger en vana. Årets andra månad innebär årets andra månadens lista. Min variant är en modifierad version av Johannas lista där jag bytt ut några kategorier för att den ska passa mig lite bättre.

Bok
Bokrean är igång och förutom det bokpaket som jag beställt på nätet så köpte jag även Virgina Woolfs Mrs Dalloway i bokhandeln. Innan jag börjar läsa någon av av alla nya böcker så ska jag först läsa ut månadens bokklubbsbok som är Den andra kvinnan av Therese Bohman. Jag började läsa den på flyget till Stockholm i torsdags och mina medpassagerare undrade nog vad det var jag läste egentligen då jag tidvis var riktigt generad.Plats
Jag försöker att inte klaga allt för mycket över kylan och mörkret som är vår verklighet under halva året. Jag försöker att se tjusningen med årstiderna och jag tycker faktiskt om årets skiftningar och tycker att varje tid har sin charm. Nu är jag dock väldigt sugen på lite sol och värme. Igår när solen sken från en klarblå himmel så kändes den tiden ganska nära. Jag längtar efter vårt lantställe och havet. Jag längtar efter salta bad och varma vindar. Egentligen borde vi åka på semester men våra kalendrar har inte riktigt det utrymmet denna våren.Plagg
I höstas köpte jag en beige kappa som har blivit en riktig favorit. Då den inte är så tjock så har den en ganska lång säsong om man kör lite lager på lager. Jag älskar att blanda olika nyanser av vitt, beige och grått och nu när det fortfarande är rätt kyligt men solen skiner så klär matchar jag gärna kappan precis så här. En sak jag måste bli bättre på är att alltid ha med mig solglasögon, även vintertid. Idag ser jag faktiskt nästa ut exakt som på bilden till vänster förutom att den vita tröjan istället är en vit skjorta.Mat
Jag älskar grönsaker i alla dess former. Ägg är en annan råvara som jag gillar och allra helst pocherade ägg. Jag gillar även mat som blir snygg på bild. Det är alltså inte ett dugg konstigt att denna rätt faller mig i smaken och den ska testas så fort sparrisen är i säsong vilket är väldigt snart. Att jag inte redan testat den är faktiskt lite märkligt då jag ha en känsla av att det kommer att bli en riktig favorit här hemma.
Ord
Jag har försökt att vara tyst. Att inte poängtera det uppenbara. När jag och min make satt i bilen och pratade om saker som irriterade oss så berättade jag eftersom jag visste att han skulle förstå min frustation och irritation. Nu kan jag inte längre vara tyst. DRÖMMIGT är inget ord. Jag ser det i bloggar och även i magasinens digitala artiklar och för varje gång blir jag allt mer uppgiven. År 2016 kan vi inte använda ett annat språk bara för att det inte ska tryckas på ett papper. Det skrivna ordet blir inte mindre viktigt för att det inte ger dig trycksvärta på händerna.
Att man i bloggar använder ord som inte existerar jag på något sätt se mellan fingrarna på men aldrig i tidningar och det är oavsett vilken distributionskanal man använder sig av.
Detalj
Just nu säljer Alvhem en lägenhet i Göteborg. Lägenheten är såklart hur fin som helst men det som fastnat på min näthinna är tavlorna ovanför soffan. Både hängningen och tavlorna är hur fina som helst och det var faktiskt först nu som jag såg att det var fåglar på dem allihopa. Se alla bilder från detta tjusiga objekt här.

Bilder: By Emma, The beach people, PinterestHonestly wtf, Alvhem

Se fler listor hos JohannaKrickelinWeronica och Ulrika.

2 kommentarer: