onsdag 10 februari 2016

Asiatisk anka med tillbehör


Både jag och min man har ett stort intresse för att både tillaga och äta mat. Dock skiljer sig våra intresseområden åt och vi kompletterar verkligen varandra i köket. När det är större sällskap som ska äta så är det nästa alltid Henrik som gör maten då han sköter logistiken att få ut ett antal tallrikar där alla komponenter är klara samtidigt med bravur. Det gör inte jag. Sen är han bra mycket bättre på att laga mat än vad jag är så det är ännu en anleding. Däremot gör jag nästan alltid vardagsmaten och så fort vi blickar mot de asiatiska köken så är det jag som står vid spisen. Jag har också ofta ansvaret för det mesta som rör grönsaker. 

I måndags när vi firade att det var sex månader sedan vi gifte oss så skulle jag egentligen gjort en asiatisk biffsallad men insåg att jag inte visste var jag skulle köpa bra kött i vår nya hemstad. Därför blev det anka som jag skar i riktigt små bitar och lät puttra med hoisinsås, vitlök, ingefära och lime tills den föll isär. Det brukar ta rätt många timmar men eftersom jag skurit den i små bitar så var det faktiskt klart på drygt en timme. Till det serverade jag ångad broccoli med vitlök, marinerade böngroddar och två olika sorters såser. En sojabaserad med ingefära, lime och sesamfrö och en yoghurtbaserad med chipotle och vitlök. 
Egentligen vill jag servera denna typ av mat tillsammans med asiatiska pannkakor men det var visst ett tag sedan jag var och fyllde på mitt asiatiska förråd så jag hade inga kvar i frysen. Därför blev det små tortillabröd som jag ångade. Funkade faktiskt bra det med även om jag fördrar den asiatiska varianten. 

5 kommentarer:

 1. Läste om din blogg på Leva & Bo:s topp lista :)
  Så härlig blogg du har, ska kika runt lite här nu!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!

   Vad roligt! Välkommen hit! Hoppas att du kommer att gilla bloggen.

   Emma

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. City gross i Ytterby har fint svenskt kött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kom på att borde vara det allra bästa stället det när vi hemma och pratade om det på kvällen! Men vad skönt att få det bekräftat!;)

   Radera