tisdag 22 januari 2013

Cirkusgolv och sött som socker


Förra veckan gjorde jag ett nytt försök med mina rawfoodbollar utan socker och mjöl. Denna gången blev de faktiskt mycket bättre även om sambon fortfarande säger att de smakar cirkusgolv. Den här gånger tog jag en handfull nötter och körde de i mixern till ett grynigt mjöl. Sen hällde jag i kanel, kaffe, ca 1 msk kakaopulver och lite flingsalt. Därefter blandade jag det med ett gäng urkärnade dadlar, rullade dem till små bollar som jag rullade i kokos. Jag tror att jag börjar gilla dessa. Inte så att man äter några mängder. En var allt jag fick i mig och den andra åkte in i frysen igen. Lakritsteet från Pukka var iallafall en höjdare för mig som gillar lakrits även om jag tyckte att det smakade lite väl sött. Inte klokt vad man kan ändra sina smaklökar. 

6 kommentarer:

  1. Läste det här receptet som kanske kan vara något att prova, jag har inte bakat det själv (ännu) så jag kan inte uttala mig om det smakar cirkusgolv eller ej.

    http://blogg.mama.nu/monicaeisenman/2013/01/21/varldens-kanske-godaste-chokladbollar/

    SvaraRadera
  2. Tack Hanna. Tror nog att det passar mig bättre med havregryn istället för nötter. Ska absolut testa. Sen hoppar jag fettet i för jag vill inte ha det så fett heller. ;)

    Sen är min sambo lite väl känslig faktiskt.. ;)

    SvaraRadera
  3. Du får meddela sen hur bollarna blev.
    Apropå kokosfett så verkar det inte vara så tokigt men vad vet jag, jag är ju jurist och inte dietist :)

    http://www.kostradgivarna.se/2012/06/repris-vart-att-veta-om-kokosfett/

    Nu ska jag sluta länka dig med saker att läsa. Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  4. Dadlar är ju faktiskt lika med socker :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men det verkar som om färska dadlar är mycket bättre och det är ju det jag använder. Men får nog vara lite restriktiv...

      Radera
  5. Anonym: Hmm.. kollade faktiskt upp det nu och ser att det är ju sjukt mycket kolhydrater i. Ändå så rekommenderar alla "eat clean" förespråkare dadlar. Men nu förstår jag att det nog inte var teet som jag upplevde väldigt sött utan dadlarna. Jag får nog forska vidare gällande det här med treats när man inte äter socker.

    SvaraRadera