lördag 13 april 2013

Det är värt det


En klassisk fredagsmiddag hemma hos oss igår. Entrecote med sötpotatis, primörer och hemmaslagen bea. Nu är ni säkert några som undrar om jag verkligen äter bea med tanke på min något restriktiva kosthållning och det gör jag, ibland, och om den är hemmagjord. Anledningen till att den ska vara hemmagjord är för att den ska vara helt fri från tillsatser och sen så är det mycket godare med en hemmaslagen sås och då kan jag alltid hävda "det är värt det"-principen. Det är en princip som jag applicerar ibland. Tex. när det kommer till olika typer av kolhydrater. Jag äter egentligen potatis men de tråkiga kokta potatisen på lunchrestaurangen hoppar jag över men när den första färskpotatisen kommer så kommer jag att äta den. För att det är värt det. Har jag även applicerat principen på desserter ett fåtal gånger. Dessert generellt hoppar jag över men Henriks chockladfondant kan jag tänka mig att äta en halv av.  Jag äter ju inget bröd men kan absolut tänka mig att äta en perfekt surdegsmacka någon gång då och då. För att det är värt det.

4 kommentarer:

  1. Det så veldig godt ut! Mmmmm. God helg! Gøy at du deler hvordan du gjør det, god inspirasjon. Flink er du!,,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elisabeth och tack! ha en trevlig helg du med!

      Radera
  2. Bra resonemang där Emma!
    Bra råvaror och mat som är god ska det vara!
    Att äta lite grann av nästan allt man gillar (inte vräka i sig ) är bästa metoden anser jag.
    Det smakar inte godare för att man äter större portion, tvärt om!

    Kram Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm.. tanken är att jag ngn gång ska landa i att jag äter väldigt nyttigt 80 % och unnar mig i rimliga mängder 20 %. Men godis, chips, läsk etc har jag nog valt bort för alltid.

      Radera