fredag 26 april 2013

En tants afterwork


Hemma efter en lite annorlunda afterwork med Frida. Kaffe och sallad känns som en passande afterwork för en som är väldigt höggravid och en som är världens yngsta tant. Dock en väldigt trevlig sådan. Och tant är det nya svarta i min bok. Min kväll kommer att fortsätta i samma lugna tempo. Passionsfrukter som snacks, let´s dance på TV och en hög olästa magasin som kvällslektyr. Dock är jag lite sur över att mina gigantiska och svindyra pioner som jag köpte i Tisdags inte slagit ut än. Frågan är om de bara är lite sena i utvecklingen eller inte kommer att blomma?

8 kommentarer:

 1. Låter som en trevlig kväll :)
  Här kommer ett tips från en annan tant - snitta om dem och ställ dem i färskt varmt vatten. Om de inte slår ut då är de garanterat dåliga. Lycka till!
  Ha en fin lördag nu!
  Hälsningar Tant Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en väldigt trevlig kväll och nu har jag och sambon kommit hem från en ytterst tidig middag. Ännu ett pensionärstecken!

   Tack för tipset. De står nu nysnittade i varmt vatten.

   Ha en trevlig kväll, från en tant till en anna.

   Radera
 2. Exakt samma sak hände mig, med de snordyra pionerna. Googlade och fann ett tips från Marta Stewart, av alla, att man ska snitta om dom och ställa i varmt vatten och sen massera blommorna med handflatorna, ungefär som när man rullar en chokladboll. Hjälpte tyvärr inte för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nysnittade i varmt vatten och masserade står de nu på bordet och liksom hånskrattar åt mig. Kan man reklamera lixom?

   Ha en fin kväll!

   Radera
  2. Kände mig lite fånig när jag stod och masserade blommor, haha. Hoppas du har bättre tur! Har aldrig reklamerat blommor, vet faktiskt inte hur det fungerar men man borde kanske göra det lite oftare.
   Detsamma till dig!

   Radera
 3. Läste någonstans att bladen tar mycket näring. Men man vill ju inte ha dem helt bladlösa ;) Nyplockade från trädgården tenderar att blomma bäst för mig.. Hoppas du hittar något som funkar :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan sak som jag märkt är att ju kortare man håller stjälken, desto bättre blommar det.

   Radera