torsdag 11 april 2013

Frukosttips


Ni frågar mig via mail, instagram och i verkliga livet vad jag numera äter för något. Som vanligt är ni lite dåliga på att fråga här men jag börjar vänja mig vid det. Jag tänkte börja med vad jag äter till frukost. Jag har numera ingen typisk frukost jag äter varje dag utan jag försöker variera mig så mycket som möjligt. Dagens frukost blev tex det på bilden ovan. Två fincrisp, en med mosad avocado och chiliflakes och en med kalkon och paprika. Till det en vitaminbomaderad smoothie med blandade bär, ingefära, citron, kesella och avocado. 

Andra typiska frukostar är: 
  • Ägg i olika former. På helgerna när jag har tid blir det en hel del omelett. I veckorna kan det om tiden är knappt bli två kokta ägg. Jag koker ofta ägg under tiden jag gör vid mig på morgonen. Framförallt om jag ska ut och köra på dagen för då är ägg ett perfekt mellanmål. 
  • Gröt. Just nu blandar jag en qinouagröt med en bovetegröt och sen pimpar jag den efter tycke och smak. Oftast blir det med färska bär, sojamjölk och kokosflingor som tillbehör. Även rivet äpple, mängder av kanel och blandade fröer är en favorit. 
  • Plockmat. På helgerna blir det rätt ofta en tallrik av vad jag hittar i kylen. Det kan vara blandade pålägg, en halv grapefrukt, ägg och kanske lite sill om det finns hemma. Eller min tonfiskröra som ganska ofta finns i kylskåpet. 
  • Smoothies. Endast fantastin och utbudet i kyl och frys sätter gränserna. En av mina favoriter är mango/ingefära/citron/avocado/sojamjölk
  • I helgen ska jag testa kesoplättar. Återkommer i den frågan. 
Ha en fin Torsdag!


1 kommentar:

  1. Tack så mycket för dina tips. Tyckte smootien lät jättegod så den ska jag testa.

    SvaraRadera