måndag 8 april 2013

Tre månader av ett sundare jagDen övre bilden hittade jag hos Hanna och bilderna på mig är tagna av sambon. 

Idag är det exakt tre månader sedan jag började ta tag i det här med att skapa en sundare version av mig själv. Eller jag hade ju tagit tag i det där med att gå till gymmet två månader innan men rent kroppsligt hade det inte hänt något alls. Något piggare. Absolut. Men det var allt. Idag tre månader senare så har jag nått ett par av mina delmål. Vågen visar 10,5 kg mindre. Fettprocenten sjunkit med ca 9 precentenheter jag har en nyvunnen energi och glädje som får mig att känna mig som en ny människa. Jag känner helt uppriktigt att de förändringar jag gjort i mitt liv känns mer och mer som en livsstil jag kommer att kunna hålla. Det är en fantastisk känsla. En känsla av självkontroll och en stolthet över det jag, på ganska kort tid åstadkommit. 

Jag har en bit kvar tills jag är nöjd men den biten får ta lite längre tid. Jag har en klänning som jag tänkte ha på vår årliga kräftskiva i slutet av Augusti och det är min slutklänning. Mitt mål är inte att bli pinnsmal. Det har jag testat en gång och då mådde jag inte så bra. Och såg ganska konstig ut då mitt huvud är stort och kommer alltid att vara det. Mitt mål är bli hälsosamt smal och framförallt fast och stark. När klänningen sitter som den ska så börjar en helt annan fas. Att hitta balansen och hållbarheten i min livsstil. Det svåra är egentligen inte att gå ner i vikt. Utan det är att hålla det. Men jag tror att jag förutsättningarna och målmedvetenheten.

Jag hade PT-pass idag. Och han konstaterade att jag gjort det svåraste redan. Att göra min träning och kost till en vana. Jag kontrade med att jag fortfarande tyckte att det var fruktansvärt tråkigt att gå till gymmet ibland. Men att jag alltid gör det när jag bestämt mig för det. Han tittade på mig och sa att om det alltid hade varit kul att träna så hade alla gjort det. Hela tiden. 

Bilden till vänster ovan är tagen i slutet av förra sommaren men det var så jag såg ut när jag började min resa. Den till höger är tagen i Lördags. Många av er har redan sett denna bild på instagram (@byemma) och jag vill tacka för all pepp jag får där. Det finns dagar när jag behöver all pepp jag kan få. Och det får jag från alla håll och kanter. Tack!

12 kommentarer:

 1. Bra jobbat, du ser fantastisk ut! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker verkligen att du är inspirerande Emma, läser din blogg ofta men kommenterar aldrig (fy på mig) :) Det som gör dig unik i den annars rätt så utseendefixerade bloggvärlden är att du verkligen lägger fokus på hälsoaspekten. Visst vill du bli smal men du återkommer ofta till att det inte är det primära - jag tycker iofs att du är jättefin (och smal) nu också men iaf:)

  En fråga - vad har du för storlek på klänningen från & other stories, är den "normal" i storlekarna, tycker den är ursnygg!

  Fortsatt lycka till med ditt nya liv och jag hoppas vi får fortsätta ta del av det!
  En annan Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma!

   Tack! Vad glad jag blir. Nä, tyvärr är smalhetsen otroligt stark både i bloggvärlden och i verkligheten. Det är tragiskt. Jag är helt chockad över vad ett förändrat beteende gällande kost och träning gör för kropp och själ!

   Jag har en 38:a i klänningen och jag tycker att de är normala. Observera att jag är 1.74 lång och den går till precis ovanför knäna på mig!

   Tack för dina ord! Kram Emma

   Radera
 3. Grymt jobbat!

  SvaraRadera
 4. Hej Emma
  Läser din blogg hela tiden. Även jag är dålig på att kommentera, ska bättra mig,lovar.
  Blir så inspirerad av dig, tränar själv ett par gånger i veckan, men inte lyckats så bra som du. Gillar detta med kombinationen av kost och träning. Tror inte på dieter. Tror jag ska börja följa ditt exempel och lägga om kosten, får se hur det går.

  Lycka till och hoppas att du fortsätter länge med din blogg.
  Kramar Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christina! vad roligt att du gillar min blogg.

   För min del så fungerade det inte med bara träning. Sen har jag genetiskt inte världens bästa anlag för att hålla mig i form. Så det känns ganska ofta som om jag får jobba lite hårdare. Men för mig var det en förutsättning att justera maten. Sen behöver man inte vara så hårddragen som jag är. Jag tror att de flesta människor får bra resultat om man äter regelbundet och varierat och inte överkonsumerar sötsaker.

   Ha en fin helg!

   Radera
 5. Du är fin både då och nu! Vad skönt att du hittat en balans dock som får dig att må bra =) Jag måste tacka dig för inspirationen av den fina klänningen! Behövde inspiration till ett cocktailparty. Jag sprang direkt och köpte en i din färg och faktiskt en i den blåa, liknande färg som du har på den andra bilden. De passade så fint! Som en Greta, fast ändå annorlunda. Jag var så glad och hade tänkt ut hela outfiten, hår och make, den blåa klänningen med orangerött läppstift och matchande naglar, lite 50-tal. Sen iväg på cocktailpartyt. Väl där så möts jag av en avlägsen bekant som hälsar artigt och sen frågar om jag är gravid... Det var den glädjen. Hon är dessutom från en "finare familj" så det förvånade mig hur hon kunde slänga ur sig något såndant. Väldigt oförskämt.. Det är det enda jag tänker på nu när jag ser min fina klänning hänga där på galgen :/ Känner mig inte fin längre. Får nog börja träna lite mer, så man slipper kommentarer som det där. Tack för en fin blogg Emma, förlåt om jag sprider negativ energi nu, kände att jag var tvungen att skriva av mig. Kram Mary

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Mary. Jag fattar att du mår dåligt över kommentaren men det är absolut inte du som ska må sämst över den utan det är hon som sa det. Och du kan vara helt säker på att hon mår ännu sämre!! Du skulle svarat ja, är vi beräknade samtidigt ungefär?;)

   Man får skriva av sig. Och så får man pepp. Det är så det funkar! Många kramar till dig!

   Radera
  2. Tack rara du! Jag tänkte på det också, det är nog som du säger :) Haha, den var rätt kul faktiskt ;) Kram!

   Radera
  3. Så när du tänker efter så är det henne det är synd om. O du ska ta på dig din nya klänning igen!

   Ha en fin dag!

   Kram!

   Radera