torsdag 2 januari 2014

2014Ännu ett år har passerat och jag får väl sammanfatta året som gått som året då jag förändrade en väldigt stor del av mig själv. För exakt ett år sedan så skrev jag att 2013 var året jag skulle minska kroppsligt och växa som människa. Jag har ju onekligen lyckats med att minska rent kroppsligt men framförallt har jag förändrat min syn på kost, träning och min kropp radikalt. Ovan syns bland annat en bild på mig från förra årets samt årets nyårsfest.

Om jag tittar på det året som nu har börjat så jag har jag inte lika tydliga mål som jag hade förra året. Däremot så tänker jag fokusera på att bli bättre på att säga nej och börja med att leva mer här och nu och inte hela tiden blicka framåt. Det är ju inga målsättningar som är specifika för detta år utan är mer förbättrningsområden och två saker som jag måste jobba på för att bli mer harmonisk. På temat att finna harmoni och lugn så behöver jag även bli bättre på att inte planera så himla mycket. Under delar av hösten så var vi uppbokade varje helg åtta veckor i förväg. Det ska vi inte vara i år. 

Sen har jag en plan att springa ett lopp på en mil under 2014. Då jag tycker att löpträning är fruktansvärt tråkigt så är detta ett ganska tufft mål för mig. I övrigt när det gäller träning och kost så är mitt mål att vårda och bibehålla. Bli lite starkare i främst armarna men annars är det främst att vårda det jag byggt upp. Och köra yoga en gång i veckan. Jag ser fram emot ett år där jag inte planerar att förändra så mycket som jag gjort de senaste åren utan mer landa och det känns fint att inte känna behovet av att förändra allt för mycket. 

Så välkommen 2014. Jag har en känsla av att detta kommer att bli ett förträffligt år. 16 kommentarer:

 1. Om du ska springa ett lopp tycker jag absolut att du ska välja midnattsloppet i Gbg. Det var de fösta loppet jag sprang för 3 år sedan och vilken fantastik upplevelse det var. Jag hade så otroligt roligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla säger det... Men jag är ingen nattmänniska längre och undrar mest om jag kommer att orka det?!;)

   Radera
 2. Alltså du är så grym vännen, jag skrattar nästan när jag ser bilderna så stor skillnad är det. Du är jättefin!!
  Nu blir det spännande med 2014!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju lite skillnad. Och du är lika duktig du! Frulle snart?

   kram!!

   Radera
 3. Så duktig du är! Hur har du gått tillväga?

  / Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. För och främst så har jag slutat äta socker helt och mer eller mindre uteslutit mjöl. eller iallafall vetemjöl. Snacks, söta drycker, godis, desserter har varit och är bannlyst och alkoholen är kraftigt reducerad. Nu tittar jag inte längre så mycket på kaloriintag utan äter en ren kost utan tillsatser och socker. Sen har jag tränat väldigt mycket. Gick från att mer eller mindre aldrig träna till att köra 290 pass på ett år.

   Radera
 4. Imponerande, vilken resa! :) Jag håller på för fullt jag med. Jag sprang midnattsloppet i augusti och det var en härlig upplevelse. Visst är det lite speciellt att springa så sent (jag startade vid 10-tiden om jag inte minns fel) men också väldigt roligt. Jag är anmäld till Göteborgsvarvet nu i maj. Vi får se om jag klarar det men jag behöver en utmaning för att komma ut och jogga. Lycka till med dina målsättningar 2014!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite så jag känner oxå. Att jag behöver en anledning. Och jag trodde faktiskt att man sprang vid midnatt. till och med jag borde ju klara av att vara vaken till kl 10. ;)

   Lycka till du med. Jag är imponerad att du ska springa Göteborgsvarvet!

   Radera
  2. Tack! Vi får se hur det går med Göteborgsvarvet men just nu känner jag mig peppad. ;-) Klart du ska försöka springa midnattsloppet. Vi får peppa varandra inför det (jo jag är sugen på att springa i år igen)!

   Radera
 5. Det DÄR är en killermidja. High five.

  SvaraRadera
 6. Får man fråga hur mycket det skiljer i vikt?

  SvaraRadera
 7. Helt otroligt!!!!!!!! Jag är SÅ imponerad! Träningen är ju viktig men det skulle vara väldigt intressant att veta vad du äter en "normal" dag. / Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda och tack.

   Det är lite olika. Idag började jag dagen med en tallrik gröt på bovete, fiberhavregryn, solrosfrö, hallon, kardemumma och mandelmjölk som jag toppade med kokosflarn och gojibär. Jag ska träna på lunchen och därefter äter jag en sallad med mkt protein. Till lunch brukar jag äta antingen vanlig mat men utan de mest onyttiga som feta såser och snabba kolhydrater eller så blir det sallad eller omelett. På kvällarna äter jag ungefär samma sak som till lunch. vanlig mat men väljer bort det mest onyttiga. men ibland äter jag även feta såser. Eventuellt blir det ett mellanmål i eftermiddag. Från början åt jag 5 ggr / dag. Det gör jag inte längre. Nu äter jag 3 mål mat samt ofta ett mellanmål. Och inget socker. Och så rent som möjligt. Om jag nu ska vara snäll mot kroppen på utsidan så får jag ju vara snäll mot den på insidan oxå.

   Radera
 8. Galet imponerande, Emma! Och ja, den där midjan är avundsvärd...;) Själv har jag lovat mig själv att skippa läsk, godis och kakor i 3 månader - för att komma ur det värsta sockerberoendet - men det känns ju fjuttigt nu när jag har läst om din förvandling...

  SvaraRadera