tisdag 21 januari 2014

En god startNågot av det svåraste för mig när jag la om mina matvanor var frukosten. Jag har aldrig ätit ordentlig frukost och bara att jag fått i mig något på morgonen har varit bra. Oftast har jag inte ätit något alls förrän till lunch. På helgerna har jag förvisso ätit ordentligt frukost men inte annars. Detta gjorde att jag alltid var väldigt hungrig när jag väl åt och då tog helt för mycket mat.

Så med den bakgrunden var det inte helt enkelt att plötsligt äta sig mätt tidigt på morgonen. Jag är en periodare gällande mina frukostar. Ibland blir det bara en matig smoothie eller ägg. På helgerna blir det oftast omelett eller en god plocktallrik. Just nu är jag inne i en grötperiod och jag har lite lämnat min overnight oat-period och föredrar just nu en varm gröt full med nyttigheter. Under all topping på bilden ovan finns en gröt där jag blandar fiberhavregryn, solrosfrö, pumpakärnor, chiafrö, mandelmjölk, kardemumma och ibland lite annat som jag hittar i skafferiet. Sen toppar jag den med massa nyttigheter som i det här fallet består av rostade kokosflingor, hampafrö, gojibär och en halv ekologisk banan.

I glaset har jag ljummet vatten med en skiva citron. Det sägs vara bra med ljummet vatten även om jag inte riktigt vet varför.

6 kommentarer:

 1. Åh jag älskar frukost, har alltid ätit det men helt fel skulle jag tro.
  Men den där gröten lät riktigt god och jag är helt med dig gällande en varm gröt. Det är det enda tråkiga med smoothies så här års, de är lite kalla... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm... jag är inte inne i en smoothieperiod nu. Jag fryser liksom konstant så det blir så himla kallt.. ;(

   Kram!

   Radera
 2. Funkar den här gröten att göra i micron? (Frågar hon som alltid trycker på snooze-knappen för länge)

  Och varmt eller ljummet vatten med citron är bra på att kicka igång eller få upp matsmältning och förbränning. So I'm told. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkerligen. Vi har ingen micro hemma så jag vet inte! Den kastade jag ut för ett bra tag sedan!;)

   Jag har fått höra nu varför jag dricker ljummet vatten! Så himla bra att jag berättade att jag inte visste!;)

   kram

   Radera
 3. Varför har du kastat ut din micro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Använde aldrig den.. Så när vi flyttade blev det utan micro...

   Radera