lördag 11 januari 2014

Dumplings

Idag gjorde vi dumplings för första gången. Och som vanligt när vi bestämmer oss för att göra något så gör vi det ordentligt. Henrik gjorde degen och tre olika fyllningar. En med anka, en med fläsk och en med krabba. Jag gjorde tre olika såser. Sen stod vi och gjorde dumplings tillsammans som Henrik sedan först stekte och sedan ångade. Nu är vi väldigt mätta och har fortfarande massa dumplings kvar och många idéer på hur vi ska vidareutveckla våra dumplings. 

Men nu är det dags för en lugn avslutning på denna lördag. Myskläder och ett par avsnitt av The west wing får avrunda denna dag.

4 kommentarer:

 1. Oj, så fina och goda de ser ut. Jag och min man testade göra egna dumplings för något tag sen. Vilket jobb det var, dessutom så var det verkligen svårt att få ihop degen, vad använde ni för recept?

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej Petra, vi använde inget direkt recept för degen. Alla recept vi hittade innehöll endast vetemjöl och vatten så Henrik gjorde en deg tills den kändes smidig. Han tror att använde ca 5 dl mjöl och ca 2,5 dl vatten. Han rekommenderar att lägga mjölet i en hög och göra en grop i mitten och sedan hälla i en dl i taget tills degen är smidig. Vår deg räckte till ca 30 dumlings men vissa blev ganska stora...

   Radera
 2. Såg jättegott ut! Hur gjorde du sesamsåsen? Ha en fin vecka!

  SvaraRadera