tisdag 6 november 2012

Rom-tips efterlyses!

I år flyr jag och min sambo landet under julen. Närmare bestämt till Rom. Kanske ett lite udda val av resemål över julen men det är lite det som är meningen. Kanske lite mindre turister och en liten annan sida av Rom. Hur som helst. Jag har aldrig varit i Rom och min sambo har inte superkoll. Så därför behöver vi alla tips vi kan få. Restauranger, barer, marknader, sevärdheter etc. Tipsa oss! Har ni något tips på någon utflykt som lämpar sig som dagsutflykt så mottages det gärna. 
Samtliga bilder kommer från Pinterest. 

2 kommentarer:

 1. Åh Rom är underbart! Jag var där för ca 2 veckor sedan och det är verkligen världens charmigaste storstad. Rekommenderar att:
  1. bara strosa runt och kika på all imponerande arkitektur
  2. besöka marknaden Campo de’ Fiori (öppet måndag-lördag mellan 10-13) för att handla frukt och lokala råvaror, samt att strosa runt i området runt den marknaden (fullt av små hantverksbutiker och trånga gränder.
  3. att besöka något Enoteca (vinbutik) och dricka lunch-vinet på stående fot tillsammans med några tapas eller dricka varm choklad på något café tillsammans med en croissant


  ..och mycket mycket mer. Ta dagen som den kommer och spendera långa timmar på restauranger och beställ in flera rätter (ovanligt att man bara beställer in 1 rätt på italienska restauranger).

  Hoppas ni får en härlig resa!

  SvaraRadera
 2. Stort tack för tipsen Anna! De följer med till Rom!

  / Emma

  SvaraRadera