söndag 25 november 2012

Helgen i mat

Har haft en riktigt lugn och skön helg. Igår började jag dagen på gymmet och sedan storstädade jag och sedan blev det en lugn kväll med lite plockmat och sedan det oätliga högrevet som åkte ner i soporna. Avrundade kvällen med Så mycket bättre och sedan två avsnitt av historieätarna. Ibland behöver man ha en sån Lördag. 


Idag startade jag dagen med en snabb promenad på 7 km. Då smakar frukost väldigt gott sedan. Resten av dagen har vi gått på stan, varit och köpt blommor och åkt långt ut på landet för att hämta sängbord som vi köpt på blocket. Nu ska de bara renoveras sen kommer att de bli hur fina som helst. 


Efter en lång bilfärd mitt ut i skogen är soppa en väldigt lämplig middag. Potatis och purjolökssoppa blev det idag och som vanligt undrar jag varför vi inte alltid äter soppor på höst och vinter. Så himla gott och enkelt. Och perfekt att ha i kylen för stressiga kvällar i veckan.


Nu sitter jag här. Med datorn på magen och myskläder på och har inga direkta tankar på att förflytta mig på ett par timmar. En hyacint syns här och det finns ett par till på matbordet och två Amaryllis har även flyttat in. Kan inget annat än instämma med Amanda Schulman gällande ångesten med Amaryllis. Att de ska blomma vid exakt rätt tillfälle. Min sambo förstod inte alls min ångest, han tyckte bara att jag skulle köpa nästan utslagna och sedan köpa nya en gång i veckan fram till jul. Det är ju ingen sport då. 


6 kommentarer:

 1. Ja, soppa är gott! / Anna

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det! Speciellt nu på hösten när det är så kallt och ruggigt!

  SvaraRadera
 3. Tycker att du missbrukar ordet ångest. Det handlar om hyacinter! Skaffa dig riktigt ångest innan du börjar gnälla.

  SvaraRadera
 4. Anonym: Fullt medveten om att det är en banal form av ångest men sen går jag också och funderar på de mest triviala saker.

  SvaraRadera
 5. Hej Emelie, borden kommer från Ilva. http://shop.ilva.se/produkt/58701764/kosmo?maingroupurl=bord&webgroupid=
  De köptes som sängbord så därför köpte jag inte de från Hay då formaten inte riktigt passade. Men annars har hay fler färger och storlekar på sina.

  SvaraRadera