onsdag 12 oktober 2011

Vilken sopponsdagJag och min kära vän Louise har blivit sålda på kokboken Om jag var din hemmafru. trevliga recept som presenteras med glimten i ögat och magiska bilder. Vi har bestämt oss för att laga oss i genom den. Idag var det dags för del 1, Randig morotssoppa med vanilj.

 • 1 kg morötter
  50 g smör
  ½ tsk kanel
  ½ tsk vaniljpuder
  1 ½ dl färskpressad morotsjuice 
  1 ½ msk lönnsirap
  1 citron
 1. Skala och skär morötterna i bitar, lägg i kastrull och häll på vatten så att det täcks. Lägg på lock och koka morötterna ordentligt mjuka.
 2. Mixa morötter, vanilj, kanel och smör till puré, späd till lagom soppkonsistens med det smakrika kokvattnet. Smaka av med salt. Håll soppan varm.
 3. Vispa ihop morotsjuice, lönnsirap, zesten av hela och saften av halva citronen. Häll ned i den varma soppan och rör försiktigt ett varv med slev så att de två morotssopporna blandas lite – men inte helt. Sleva upp på tallrikar och servera.
Vi serverade med ett gott franskt lantbröd och rostad parmaskinka. Till dessert blev det hallon med turkisk yoghurt blandad med äkta vaniljpulver, pudrat med lite florsocker. 

På bilden i kokboken var  soppan betydligt mer randig. Kan vara så att författaren har övat lite mer än vad vi har gjort.

träbricka  och skål till flingsalt Alvar Aalto iittala, iittalas lilla ask får agera smörbytta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar