söndag 23 oktober 2011

Underbara blommor

Köpte dessa rosor för någon dag sedan då jag föll för färgen. Dessvärre höll inte kvaliteten måttet då de redan idag borde åkt i soporna. Dock ger jag dem ett par dagars konstgjord andning genom att arrangera dem i skålar och små vaser. 

I bakgrunden på översta bilden samt bilden i mitten så står ett bevis på blommor av högsta kvalitet, 2 1/2 veckor gamla hortensiakvistar som står lika vackert nu som då. De har förvisso behandlats med respekt och kärlek och fått nytt vatten ett par gånger och ny snittyta en gång. Dessa skönheterna kommer från min husblomsteraffär Anna Gouteva som även är min hovleverantör när det kommer till det mesta i blomsterväg.  

ljuslyktor i olika varma toner, iittala. Från ittala kommer även den lilla marimekkoskålen. Den vita vasen är ett loppisfynd.

Doftljus Voluspa och hortensian står i en mjölkvit Aaltovas modell större. 

ljuslyktor blandade från Iittala, rosorna är arrangerade i en rosa marimekkoskål.

2 kommentarer:

  1. När det gäller rosor är det enkelt att rädda upp dem. Ta upp dem ur vattnet, snitta om dem och vira dem hårt i tidningspapper så att blommorna längst upp verkligen står upp och inte hänger. Sätt dem i riktigt hett vatten i en timme. Efter det har du stärkt upp skälkarna så att blommorna inte hänger och därefter står de i några dagar till.. Men det kan vara klokt att göra så redan när du köper rosor, då suger de upp näring och vätska hela vägen upp och står längre.

    SvaraRadera
  2. Men vilket bra tips. Jag brukar göra typ så med tulpaner, att låta dem stå hårt virade ca en timme samt snitta om dem med jämna mellanrum. Ska absolut testa med rosor oxå! Stort tack för tipset!

    SvaraRadera