måndag 13 augusti 2018

Min boksommar


 Bortsett från det faktum att vi ägnat väldigt mycket tid åt att jaga Edith i sommar så har vi också tagit det väldigt lugnt och jag har plöjt en del böcker. Vissa bättre än andra. Den jag främst vill rekommendera är Hanya Yanagiharas "Ett litet liv". Jag visste faktiskt inte vad boken handlade när jag började läsa och jag har haft den liggandes på sängbordet sedan i vintras men inte riktigt kommit mig för att läsa denna tegelsten. Boken börjar tämligen lättsamt men snart blir den väldigt mörk. Boken etsar sig fast och jag var helt urlakad när jag läst ut den tre dagar efter att jag påbörjade den.
Jag avslutade precis Dinah Jefferies - "Teodlarens hustru" som också är klart läsvärd. Utspelar sig på en teplantage under kolonialtiden på Ceylon och innehåller både kärlek, lögner och svek. 
En bok som egentligen inte alls är min typ av bok B.A Paris - "Bakom stängda dörrar" men när jag väl började med den hade jag väldigt svårt att släppa den. En fruktansvärd bok med en fullständigt avskyvärd person i en av huvudrollerna. Sen har jag även slentrianläst några av Malin Persson Giolitos böcker och även några av Jenny Colgans gulliga men inte så intressanta böcker. Jag har även läst en serie om Smögen som faktiskt varit riktigt dålig.

1 kommentar:

 1. Hej Emma!
  Älskar dina bokinlägg. Nyfiken, vilka böcker från Smögen har du läst?
  Har också läst 2 av Malins böcker som blev så omskrivna, men tycker sådär.
  De andra du tipsade om har jag inte läst så dem ska jag kika på. Jag har läst jättemycket i sommar och en del guldkorn. Har du läst "Tre sekunder " och fortsättningen "Tre minuter", superbra och så spännande!
  Nu har jag läst halva boken "Innan floden tar oss" av Helena Thorfinn och den är riktigt läsvärd. Har även andra delen hemma. Kjell Westös bok "Den svavelgula himlen" gillade jag jättemycket.
  Med vänlig hälsning Monica

  SvaraRadera