fredag 10 augusti 2018

Fyrtioåtta timmar i Tisvildeleje

I Onsdags firade vi treårig bröllopsdag och vi inledde dagen med att lämna Edith hos mina föräldrar i Falkenberg och sen åkte vi till Solhaga för att äta frukost. Därefter körde vi söderut för att ta båten från Helsingborg till Helsingør och köra till Tisvildeleje. Vi var där sommaren 2013 och har sedan dess velat åka tillbaka. Allra helst skulle vi vilja bo på Helenekilde Badehotel men det fanns inte ett rum att uppbringa så vi bokade Strandhotellet istället. Samma ägare som badhotellet men inte lika vackert men i gengäld ligger det på huvudgatan och jättenära stranden så det var också trevligt men nästa år bokar vi Helenekilde i väldigt god tid. 


I en av de fina butikerna så köpte jag med en ny kudde hem. Jag har mentalt gått in i hösten och det innebär att mitt inredningsfokus flyttar från uteliv och landet hem till till huset. Jag har redan gjort en mental lista på ett par projekt. 


Småbarnsföräldrar som vi är så började vi våra dagar tidigt. Jag väldigt tidigt med en morgonpromenad och sen hängde vi på låset på frukosten innan vi tog en promenad på byn, tog ytterligare en kaffe och sen gick ner och badade. Efter lunch och lite strosande i butiker så köpte vi frukt i den fina butiken i det rosa huset och gick ner till stranden igen. Lyxen att inte behöva jaga en vild 1 1/2 åring utan bara ligga på en filt och läsa. Igår åt vi middag på Helenekilde badehotel och satt på deras fantastiska uteservering och blickade ut över den i stort sett obrutna horisonten. Vi såg de mörka molnen och ovädret närma sig på avstånd men vi hann gott och väl promenera tillbaka till vårt hotell och avrunda kvällen i sofforna på altanen med några parti Backgammon innan ovädret drog in. 


I förmiddags så körde vi tillbaka hemåt och stannade till i Hornbæk för att ta en fika och gå i butiker. På Nordrum köpte vi med oss en vacker vas och det var verkligen svårt att välja då det fanns hur mycket vackra saker som helst där.


1 kommentar:

  1. Åh, jag måste boka in ett dygn där nästa sommar. Min kompis Sidsel har 'Seasons by Sidsel Z' så brukar komma upp varje sommar, men i år så blev det inte så. Nu har jag sparat ditt inlägg i min visionboard för 2019:-). Tycker mycket om din blogg/insta. Ha en fin helg, kram Caroline i Kph

    SvaraRadera