måndag 22 augusti 2016

Sticklingar och veckans första dag

En kväll när jag kom hem från jobbet förra veckan så gjorde jag det som jag borde gjort för ett bra tag sedan, nämligen tog sticklingar på mina pelargoner. Det är rogivande att stå där i köket och plantera, ge näring och vattna och nu står de i ett av våra fönster i köket och jag hoppas att de kommer att trivas där. I alla fall fram tills att de växter till sig så att kan få nya platser i huset. 

Hoppas att ni har en härlig måndag, själv ska jag alldeles strax lämna kontoret för att promenera bort till terminens första bokklubbsträff. Kan nog inte tänka mig en mycket bättre start på veckan faktiskt. 

4 kommentarer:

 1. Hej Emma!

  Tack för en superblogg!
  Jag efterlyser ett inlägg om hur du tycker att det varit att flytta från stan och lite längre ut.. Känns det ensamt? Vill kompisarna komma och hälsa på? Överväger fördelarna nackdelarna osv?

  Vi är kanske på gång att röra oss ut från stan men jag tvekar lite och hade gärna fått input från någon som redan gjort resan :)

  /S

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Tack så mycket och tack för att du läser.

  Intressant uppslag för ett inlägg, det ska jag absolut skriva ett men generellt ser jag egentligen inga nackdelar förutom vissa saker kring bekvämlighet. Främst om man inte orkar laga mat och vill hämta mat. Då är utbudet sådär.

  Det är klart att en del saker kräver mer planering och att man blir mer bilburen men vi träffar våra vänner lika mycket nu som innan. Våra kompisar är generellt också ganska bilburna så de har inget problem med att komma ut till oss. Vi bor trots allt bara 20 minuter från stan.

  För min del väger fördelarna upp nackdelarna kring utbud och att man får vara lite mer planerad. Att komma hem och kunna gå ut i trädgården eller ännu hellre ta en promenad i skogen är oslagbart precis som lugnet som infinner sig. Sen åker jag gärna 10 minuter i bilen för att komma till ett av mina favoritbad för ett kvällsdop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   tack för ett bra svar! :) Jag förstår, är själv uppvuxen utanför stan (torslanda!) och har älskat det, samtidigt som jag nu känner mig lite för "ung" för att ta steget ut till hus och pendling..

   Undrar också hur ni gör med Douglas på dagarna - är han med på jobbet? :)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera