fredag 6 maj 2016

En fredag på landetVi är numera med trädäck på vårt lantställe. Ett rejält sådant på drygt sjuttio kvadratmeter och idag har Henrik byggt en fyra meter lång bänk som kommer att komma väl till pass när vi har stora middagar. Stora middagar är något har vi ganska ofta då vi har lyxen att ha många nära vänner på gångavstånd. Nästa helg ska bänken målas. På tal om att måla så är att måla om fasaden efterlängtat projekt som ska göras i år. Äntligen ska den blå färgen ersättas med något annat. 

Jag har ägnat dagen åt att rensa väldigt mycket ogräs, planterat blommor,  fått en väldigt ojämn bränna, fikat med kompisar, ätit middag ute i solen och legat på den där bänken i shorts och T-shirt när klockan var över sju. Som vanligt började jag dagen med en tidig morgonpromenad innan jag dukade upp frukost på en annan del av trädäcket till min make och våra gäster som sovit över. 

Jag har också lärt mig idag att om väldigt många människor säger åt mig att inte plantera mynta i trädgårdslandet eftersom det sprider sig i ett rasande tempo så betyder det att jag inte ska plantera det. Jag borde ha lyssnat på dem när de sa det i fjol. Innan jag planterade mynta i trädgårdslandet. 7 kommentarer:

 1. Hahahaha, vi har också fått det rådet om myntan men jag lyckades faktiskt låta bli och satte det i en helt separat hink istället. Hoppas att du kan råda bot på den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att jag fick ordning på den. ägnade väldigt mycket tid åt att dra upp rejäla rötter. Flyttade en del till en kruka istället, får se om det tar sig.

   Radera
 2. Ha ha ha, samma här! så nu får det helt enkelt vara ENDAST mynta i den lådan där den typ härjar fritt nu ;-)
  Här ska med byggas trädäck i sommar, 70 m2 här med faktiskt :) Börjar med trädäcket så får räcken och annat komma sen.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Vi har onekligen nyttjat vårt trädäck en del i helgen!;)

   Det samma till dig!

   Radera
 3. För myntan, kan man ha den i landet men plantera den i en spann, utan botten, så håller den sig där du satte den. Njut...mynta i teet. Plocka några blad, skölj och hett vatten på och låt dra..fantastisk smak och fantastiskt att kunna plocka sitt te själv :-)

  SvaraRadera