måndag 4 november 2013

En hösthelg

Helgen som gick var ovanligt oplanerad för att vara vi vilket ibland är väldigt, väldigt skönt. I Lördags var jag mest hemma och städade samt vaktade Henriks gryta som han gjorde innan han åkte iväg på fotboll. Just att vakta grytor och andra långkok känns som en vanlig sysselsättning i vårt hem vid den här tiden på året. Och det är ju en angenäm och ofta väldigt väldoftande sysselsättning.

Stora delar av söndagen tillbringade vi i soffan framför ett gäng avsnitt av Suits. Jag kan uppskatta den kravlösheten som kommer med hösten och mörkret. Att det är ok att sitta hemma och titta på serier en hel söndag. Det är något som i alla fall inte jag har ro att göra under årets ljusare månader då jag känner ett behov av att hela tiden göra massa saker och att sitta inne när det är fint väder ute är för mig förknippat med väldigt mycket ångest. Därför innebär sommaren ofta väldigt blandade känslor för mig. Samtidigt som det är den tiden jag egentligen gillar allra mest så är det samtidigt den tiden då det blir extra viktigt att fylla dagarna med roliga aktiviteter och allt för ofta så missar jag det där med att ta vara på stunden. Jag tror att jag är bättre på att göra det på hösten och vintern. Att leva i nuet. 6 kommentarer:

 1. Vad fint ni ser ut att ha det Emma :) Och visst är det härligt med hösten, att slippa stressen på sommaren av att hela tiden göra något och inte missa de fina dagarna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vågar ju knappt säga att man tänker så men så fort man gör det så inser man att det är fler som resonerar på samma sätt. Tack föresten! Hoppas att vi ses snart!

   kram!

   Radera
 2. Jag tillåter mig verkligen att göra inget på sommaren också. Hyra en film och köpa hämtmat trots att solen skiner och det är 25 grader. Det tror jag är superviktigt. Samtidigt som jag kan "tvinga" mig att göra saker på höstens blåsigaste regndagar också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har så rätt. jag är rätt duktig på att aktivera mig även på hösten samtidigt som det är aldrig är så skönt att bara vara hemma som nu. Jag väljer just nu alla dagar i veckan en mysig hemmakväll framför en kväll ute på stan. Sen är jag ju lite mer tant än de flesta "snart trettioåringar"...

   Radera
 3. Håller med dig helt och fullt i det du skirver, sommaren har en tendens att bli lite stressig fast tanken är att allt ska vara avkopplande och skönt då. På hösten däremot är det helt ok att slöa och dessutom lättare att komma till ro och göra det när regnet smattrar mot rutan. Dessutom förstår jag att du trivs som fisken i soffan i ditt fina vardagsrum :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hanna! Med lite tavlor och småfix så är vi snart nöjda med vårt vardagsrum. Som sagt, man vågar knappt berätta att sommaren gör en stressad. Men när man gör det så märker man snabbt att det är fler som känner på precis samma sätt..

   Radera