måndag 26 augusti 2013

Tack för ännu en sommarhelg

Denna helgen har jag och ett gäng kollegor varit på en av mina kollegors lantställe. Suttit ute till efter midnatt, solat på bryggan, gått morgonpromenader och ätit väldigt mycket mat. Temat var USA och jag var ansvarig för menyn. I lördadskväll blev det Pulled pork och det var precis så gott som det ska vara. Och jag satt ute i solen och förberedde tilltugget till kaffet som var skivad banan doppat i smält 86 % choklad och kokos som jag sedan ställde i frysen. Himmelskt gott och receptet har jag hittat här. Sommaren bjöd på ännu en fantastisk helg med underbart väder och det är vi glada för. 





7 kommentarer:

  1. Kul att du gillade receptet!! :) Ser underbart ut!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessa är nog min nya favorit. Galet goda. Och de gick även hem hos killarna som kanske inte har samma syn på det här med socker som jag har!;)

      Radera
  2. Riktigt smart med bananen. Hur länge har du den i frysen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade dem i frysen ett par timmar så när vi tog ut dem var de lite väl kalla. Men efter 10 min utanför frysen var det perfekta. Vissa i sällskapet föredrog dem när de hade stått ute en bra stund så det är nog en smaksak.

      Radera
  3. Emma! Jag vet huvuddelarna i hur man gör pulled pork - men hur gjorde du? Vad hade du i marinaden (ungefär) och hur länge/varmt stod den i ugnen? Ser väldigt gott ut :) kram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har gjort lite olika varianter. Denna gången fuskade jag lite med att köpa färdig kryddblandning och färdig bbq-sås då vi var på en kollegas lantställe och jag orkade inte köpa hur mycket ingredienser som helst. Annars rubbar jag med massa kryddor och häller på hemmagjord bbq-sås, lök och vitlök, lägger i en gjutjärnsgryta (jag använder en lecruset) och låter den stå i ca 10 h på 110 grader. Tar ut den då och då för att titta till den men annars sköter den sig själv..

      Har gjort samma sak fast ersatt bbq-sås med olika sorters chili och öl för en mexikansk variant eller med hoisin-sås för en asiatisk variant.

      Radera
  4. Mums, blir sugen på att testa både pulled pork (som jag ätit men inte lagat tidigare) och banangodiset. :) Låter som ni hade en trevlig helg!

    SvaraRadera