tisdag 13 augusti 2013

Rörstrands svenska rödlistan


Hösten är på ingång och det betyder att nyheternas säsong är här. Det känns välbehövligt efter en period när butikerna varit fyllda med reaprodukter och faktiskt känts ganska oinspirerande. En av höstens alla nyheter är Rörstrands svenska rödlistan som är en kollektion med små fat och skålar med illustrationer av fem hotade djurarter i Sverige. Bakom konceptet står Prins Carl Philip och illustrationerna är ritade av Stefan Hörberg. 

Jag tycker att serien är fin. Framförallt gillar jag modellen på porslinet. Sen är konstellationen på detta samarbete intressant och det är ett smart sätt att lyfta viktiga frågor genom att kombinera det med design och sen är det nog ingen nackdel gällande publiciteten att Prins Carl Philip står bakom konceptet direkt. 


Bilder: Rörstrand


3 kommentarer:

 1. Hej Emma! Vad har hänt med din blog? Din stavning, punctuation....allt är i dyslexi klass!?

  SvaraRadera
 2. Hej, det har jag inte tänkt på. Är det något särskilt du syftar till?

  SvaraRadera
 3. Till Anonym, du kanske ska tänka på din egen stavning och särskrivning av ord innan du börjar anmärka på andra. Dyslexiklass och inte dyslexi klass heter det väl ändå. Sen finns det ju många andra bloggar du kan läsa om det irriterar dig så...

  //Louise

  SvaraRadera