Åter tillbaka i Göteborg efter att ha varit på resande fot delar av veckan. Igår checkade jag och Henrik in på Duxiana i Malmö för att tillbringa kvällen i min gamla hemstad. Började med en löjrom med klassiska tillbehör hemma hos våra goda vänner Louise och Simon. Sen fortsatte vi till relativt nyöppnade B.A.R Malmö som ligger i huset där jag bodde tidigare på Erik Dahlbergsgatan. Det är en ambitiös restaurang med både personal och inspiration hämtad från Noma. Hela sällskapet valde kvällens 4-rätters meny och den första rätten var en liten fisktartar, med betoning på liten. Det pocherade ägget som finns med på bild här serverades med olika varianter på svamp, någon puré och buljong och smakade väldigt bra. Rätt nummer tre var ett långkok på gris med bland annat bakade päron, och majrova. Även den var väldigt god. Till dessert var det en äpplesorbet med filmjölk, dill och någon crunch men den bytte jag ut mot ost, som jag knappt åt för att jag var för mätt.
B.A.R Malmö är ett roligt tillskott på Malmös krogscen. Det genomgående temat är närodlat och ekologiskt och maten är god. Jag blev mätt men jag har svårt att se att en person som inte dragit ner avsevärt på sina portioner på sista tiden känner sig ordentligt mätt efter fyra rätter här. Servicen är charmigt fumlig på gränsen till för fumlig och inte längre så charmig. Jag är helt övertygad om att detta är ett ställe som bara kommer att bli bättre och bättre. Jag gillar´t.
Kul med nya restauranger i Malmö. Ska dit på lördag! :-)
SvaraRadera