tisdag 23 december 2014

23 December


Då var det dan före dan. Den sista jobbdagen innan jul är nu avverkad och den sista handlingen inför morgondagen är gjord. Kön till fiskdisken på Ica Focus har lång. Väldigt lång. Precis som den på NK igår. Jag hade egentligen bestämt mig för att eliminera all form av julstress i år. Förutom den över perfekt blommande hyacinter och Amaryllis. Mina julklappar har varit klara i ett par veckor och vi firar en liten jul med endast fem personer hemma hos oss i morgon och jag är som vanligt väldigt planerad så att sillen är inlagd och maten planerad sedan ett par dagar tillbaka. 

Men sen kommer känslan. Lagom till att kalendern visar ungefär den 21 December så kommer känslan smygande. Har jag köpt tillräckligt med julklappar? Ska jag göra en sill till? Var är julkänslan? Jag har kommit fram till att jag tycker väldigt mycket om julen. Fram till att julen är här. Ungefär fram till den 21 December så tycker jag att det är jättemysigt. Lite lagom julpynt, glöggkvällar med vänner och att köpa passande paket till nära och kära. Men sen när det väl närmar sig så hade jag gärna snabbspolat över själva julhelgen som för mig mest är förknippad med stress och att inte riktigt räcka till. 

Hoppas att jag är ensam om att denna känsla inför själva julhelgen. Att det bara är jag som tycker att resan är viktigare än målet. Att julefriden faktiskt existerar och inte bara är något begrepp som ingen någonsin varit med om. 

Men nu inväntar vi mina föräldrar och vi inleder denna trevliga julhelg med att gå på jul på Liseberg följt av middag. Och så gör jag allt för att släppa den stressen jag känner helt utan anledning. 

God jul kära ni. 

3 kommentarer:

 1. Kan absolut känna igen mig i det där, även om det ibland känns lite väl stressigt med allt man ska hinna med även i december. Därför tycker jag det är bättre med en liten jul, det blir lugnare och mindre press så. :-) Hoppas ni får en mysig eftermiddag på Liseberg. God jul!

  SvaraRadera
 2. Samma här, samma sak varje år, att man aldrig lär sig!

  Önskar dig en riktigt God Jul Emma!

  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. God Jul till dig och de dina också och tack för en otroligt trivsam och givande blogg. Ser fram emot ett nytt och spännande år 2015.

  Kram Elisabeth

  SvaraRadera