tisdag 11 mars 2014

Morotsbröd


Det där med att baka är inte riktigt min favoritsysselsättning och har aldrig varit heller. Men nu har jag jag bestämt mig för att börja baka bröd. Hur mycket jag än tycker om omelett, smoothie, chiapudding och gröt så saknar jag ibland en smörgås. Detta brödet bakade jag förra helgen och det blev faktiskt gott. Ett par minuter till i ugnen så hade jag varit riktigt nöjd. Jag gjorde om receptet lite och det jag bakade efter finns här nedan. Originalet här på en av mina nya favoritbloggar, Hur bra som helst.  

Ingredienser:

2 rivna morötter
2 1/4 dl bovetemjöl
2 1/4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 matskedar smält kokosolja
2 vispade ägg
1,5 dl blandade frö
1 dl grovt hackade nötter
lite hackad torkad frukt
2 tsk bakpulver
 kanel
1 nya salt
1 1/2 dl osötad mandelmjölk

Gör så här: 

Sätt ugnen på 180 grader. 
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll därefter i de blöta och blanda odentligt. 
Fetta en brödform med kokosolja och häll i smeten. Så till att det finns minst 2 cm till kanten så att brödet kan svälla. Toppa brödet med mer fröer, nötter eller annat. Jag hade inne brödet i ca 35 minuter men enligt receptet så ska det vara inne 25-30 minuter så använd en sticka för att se när det är klart. 

Sitter ni inne på goda bröd utan vetemjöl så tar jag tacksamt emot dem.


3 kommentarer:

  1. Morotsbröd, låter gott och säkert nyttigare än favoriten hos mig nämligen morotskaka :)

    Kram Anette/Inredningshjälpen

    SvaraRadera
  2. Kesobröd tycker jag är gott och relativt enkelt att göra!

    Hälsningar Camilla

    SvaraRadera
  3. Hej Emma! Vad fint brödet ser ut och vad glad jag är att du gillar det! Väldigt kul att läsa dina fina ord. Tack! Ha en fin helg :)

    SvaraRadera