torsdag 27 mars 2014

Mat som medicin

Från Ikea livet hemma
Förra veckan åkte jag på en rejäl förkylning. På något sätt så blev jag uppriktigt förvånad. Jag har det senaste året varit väldigt frisk och förklaringen anser jag finnas i min kost. Så mycket citron och ingefära som jag får i mig på dagarna så borde det vara omöjligt för mig att bli sjuk. Att den kost jag äter nästan är helt fri från socker, gluten och så långt jag kan även tillsatser anser jag vara den bästa medicinen för att hålla mig frisk, pigg och stark. Kosten i kombination med en rejäl dos motion. Det är häftigt att se vilken inverkan den livsstil som jag anammade för ett år och tre månader sedan haft på mig. Var på hälsoundersökning i veckan och när jag skulle skriva vilka förändringar jag skulle göra under året så rekommenderande läkaren att jag skulle skiva att jag skulle fortsätta då alla mina värden var mycket bra.

Bilden ovan kommer från Ikea livet hemma och ungefär så här ser det ut hos oss väldigt ofta då vi använder väldigt mycket citron. Som smaksättning i mat, i mina smoothies och i min favoritdrink just nu är ett stort glas med kallt vatten smaksatt med riven ingefära och mycket pressad citron. Det är ungefär så festligt det blir när jag får välja. 

För er som inte läst om de förändringar jag gjort i mitt liv när det kommer till hälsa så finns de inläggen samlade här. Numera är det mest tips på mat som hamnar i kategorin men under förra året så använde jag ettiken ett sundare jag väldigt flitigt. Idag är jag mitt sundaste jag enligt mina preferenser. 1 kommentar:

  1. Det har du helt rätt i, du är ditt sundaste jag och du är så grym. Blir alltid så inspirerad av dig, hoppas att du vet det!
    Kärlek!

    SvaraRadera