måndag 16 september 2013

Så kom hösten

Från min instagram där jag heter @byemma
Under min morgonpromenad i lördags så tog jag den vänstra bilden. Trots att jag ha hjälpt färgerna lite på traven så har Göteborg nog aldrig varit vackrare än just då. En folktom morgon då träden antydde att hösten var här men temperaturen visade sensommar. Den där lördagen i mitten av september som till slut bjöd på 20 grader och gjorde att vår årliga kräftskiva i en sjöbod inte blev så kylig som vi befarade. Det kändes som att sommaren tappert höll sig kvar till just den dagen för att igår vaknade vi upp i ett Hällevikstrand som var väldigt tyst, tomt och höstlikt. Precis lika vackert men på ett annat sätt. Kanske var det i helgen vi tackade Bohusläns pärlor för denna säsong?

Idag tänder jag mängder av ljus och kryper ner under en filt efter en lång dag med mycket bilkörning i ösregn.

4 kommentarer:

 1. Hej Emma! Du som verkar ha bra koll på det mesta i Göteborg, vi åker upp i helgen. Tips på vad vi inte får missa? Ska äta på Sjöbaren i Haga. Vilka butiker måste besökas? Vi ska bo nära Centralstationen. Tacksam för tips!

  SvaraRadera
 2. Hejsan,

  Sjöbaren är jättemysigt. På samma gatan i haga så ligger market 29 som är en väldigt fin inredningsbutik. Olivolja etc är en annan butik i Haga som jag besöker när jag är där.

  Sen får ni givetvis inte missa området kring magasinsgatan. Börja med artilleriet, gå sedan i genom da matteos rosteri som ligger vägg i vägg och gå ut på den fina innergården som ligger på baksidan. Upp för trappan och in på Floramor och Krukatös som är en av mina absoluta favoriter i gbg. Runt hörnan så ligger bland annat afroart.

  På kyrkogatan 13 så ligger Göteborgs mysigaste innergård. Ta en juice på juicekällan eller ett glas champagne på Forsén och Öberg.

  Kläder shoppar jag helst på Sally jones, NK gallery, NK trend, Åhlens city eller kedjorna som Zara, Mango och HM.

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för dina tips!

  SvaraRadera
 4. älskar hösten!! så vacker bild, den till vänster.

  SvaraRadera