torsdag 4 juli 2013

Vikten av balans


Denna veckan har jag firat sex månader som socker och mjölfri. Jag firade med att äta bröd och dricka ett halvt glas rósebubbel till min löjrom på Atmosfär i Malmö. Det var ett sådant tillfälle när "det är värt det"-principen faller in. Det jag jobbar för nu är att applicera den principen oftare än vad jag gör idag. Jag eftersträvar som jag tidigare skrivit att leva efter 80 - 20 principen. Alltså väldigt sund 80 % av tiden och unna mig tex ett glas vin, potatis etc 20 %. Där är jag inte idag. 

Jag närmar mig mitt viktmål med stormstreg. Om jag hållit kvar vid den plan jag gjorde upp i början av året så hade jag nått mitt viktmål om 8 hg och enligt den ursprungliga planen skulle jag vara där i mitten av Augusti. Nu är jag i mål om ca 3 kg. Sen börjar den andra resan. Den livslånga resan för att bibehålla. Jag tror att jag har alla förutsättningar för att klara det. Det jag kommer att göra är bland annat att anmäla mig till ett lopp nästa år och börja löpträna. Allt för att jag tycker om att jobba mot tydliga mål och deadlines. Jag går även in i den fasen där jag ska forma kroppen och just nu tycker jag att det är superroligt med styrketräning. 

På måndag är det sex månader sedan jag började min viktresa och jag funderar lite på om jag då ska ge er min resa i siffror. De siffrorna har endast jag och min PT vetat om. Men jag ska funderar ett litet tag till. 

Ha en fin dag. 

1 kommentar:

  1. Så grym du är Emma - man måste bara älska din karaktär! Så skönt att kunna känna att "de är värt de" känns sundare redan där. Hade varit jätte inspirerande att få se siffrorna - man ser ju på bilderna att mycket har hänt :-) är inne på min tredje månad och resa till ett sundare liv - att kika in här då och då är så peppande!!

    Kram Maria

    SvaraRadera