tisdag 30 juli 2013

Gårdagens middag


Hemma hos oss är det oftast jag som lagar mat. Inte för att jag på något sätt är duktigare i köket än Henrik utan det är snarare tvärtom. Men till vardags är det oftast jag som står vid spisen då min matlagning oftast är något sundare och enklare. Henrik är dock den som oftast tillagar fisk samt gör alla såser och kött. Henrik är nämligen en sån person som slår en perfekt bea och får den där perfekta balansen direkt.

Igår tillagade han denna väldigt goda torskryggen med kantareller och rödbetor till middag. Jag som brukar säga att Henriks mat ofta är ful då den ofta är brun blev igår serverade en elegant och färgglad tallrik. Om vi plockade kantarellerna själv? Vi försökte. Vi hittade en skog som kantarellerna borde bo i. Men de hade flyttat till Ica focus så vi fick åka dit och hämta dem istället.

4 kommentarer:

 1. Vackert! Känner igen detta med att få hämta svampen på Ica. För något år sedan vandrade jag och en kompis ut i skogen för att plocka kantareller, båda utrustade med varsin stor korg för att rymma alla godsaker vi skulle hitta. Efter två timmar hade vi en pytteliten kantarell i varje korg... Så våra tänkta svamptoasts fick bli varsin crostini istället. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha. Känner igen det där. Den här gången testade vi med papperspåsar istället för korg. Tänkte att svamparna kanske gömmer sig när de ser korgen. men icke.

   Radera
 2. Hej Emma!! Har följt dig sedan starten och är likt dig en inrednings -och modetokig tjej. I morgon ska jag och sambon till Malmö för första gången och därför undrar jag ifall du har några tips på vad vi inte får missa? butiker, restaurang eller plats...! Tack för en härlig blogg, Du är grym! Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra!

   Vad roligt att ni ska till Malmö. Är ni bilburna?

   Restaurangtips i Malmö: Atmosfär och Bastard är mina favoriter. Både måste ni boka bord på. Sedan gillar jag rebell som ligger på friisgatan, tempo på skolgatan och Belle som ligger mitt emot tempo är oxå trevligt. På lilla torg är det enda stället man kan äta på koi som har bra japanskt. Om vädret är dåligt så dricker ni drinkar på Rosenbar på samma gatan som bastard. Är vädret fint hänger ni på Bastards innergård.

   Shoppingen i Malmö är faktiskt sådär. Inredningsmässigt så är Olsson och Gerthel riktigt bra och Svenssons nya butik på gågatan värt ett besök då lokalen är häftig. Le make på studentgatan har ett ok utbud av tex day home och har oxå snygga kläder. Bästa klädbutiken är iisa på stora nygatan. På Emporia ligger en fin Illum bolighus. Emporia är väl egentligen värt ett besök i sig då det är ett väldigt fint köpcentra. men sen är det ett köpcentra med allt vad det innebär och rent butiksmässigt så är det väl egentligen bara illum, sephora och apple som riktigt sticker ut. Men det är väldigt fint.

   Ni bör se västra hamnen. Och ta ett glas vin om vädret är fint på Malmö beach club nere på ribban. Det är rätt unikt att Malmö har en så pass fin sandstrand så centralt. Är ni bilburna så finns det betydligt finare stränder på näset dock. strosa bland de små gatorna på gamla väster. Malmö är en stad ni tar er runt på till fots så det är bara att promenera.

   Hojta om ni är bilbruna så ska ni få en massa tips på trevligheter utanför stan.

   Radera