måndag 8 juli 2013

Ett sundare jag


Idag är det sex månader sedan jag sa mina mål gällande mitt sundare jag högt för någon annan person. Idag är det sex månader sedan jag började min resa på riktigt. Jag hade tjuvstartat innan men det är från den 8/1 jag räknar mina framsteg. Innan dess hade det ju knappt hänt någonting förutom att jag faktiskt börjat träna. Jag hade egentligen bestämt mig för att redovisa mina framsteg i siffror idag men den mätningen jag gjorde i Torsdags kändes inte så tillförlitlig då jag var i fel period i månaden. Vikten har jag dock bra koll på. Minus 17,6 kg. Det är ganska många kilo. Och jag närmar mig mitt mål. Den vikten där jag ska stanna och sedan är det finjusteringar och bevara som gäller. Och att inte vara fullt så hård mot mig själv. 

Jag firar detta halvår genom att äta en ensam middag på balkongen. Börja läsa en ny bok och bara ta det lugnt. Utan sötsug och med att varit på gymmet och kört slut på mina armar. Det tycker jag är ett passande sätt att fira. Ett sätt som på många sätt visar på den resa jag gjort. Att en bra bok och iskallt vatten kan vara ett sätt att fira trodde jag väl aldrig. Att fira inte behöver innebära champagne och en extravagant middag. 

Om jag är den sundaste versionen av mig själv nu? Nä, inte riktigt men jag är på god väg. Och jag kommer dit. En sak är då säkert. Jag har aldrig mått så bra som jag mår just nu och det enda jag ångrar är att jag inte började min resa tidigare. Varje dag, varje morgon då träningsvärken gjort att jag knappt kunnat ta mig ur sängen, varje svettdroppe har varit värt det. Jag har påbörjat mitt livs resa och den för på många sätt förändrat mig som människa. 

Tack för att ni hejat och hejar på mig. det betyder mycket. 


7 kommentarer:

 1. Du är ju bara så bra!! Vilken prestation!! Önskar så att jag kunde göra en liknande resa, har efter tre barn nu ca 15 kg att ta kål på...suck..., men du är verkligen en inspiration för mig! :-)
  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia,

   Vad roligt att höra att du kan hitta inspiration här. Som jag skriver ovan så är det enda jag ångrar att jag inte började tidigare.. ;) Jag hejar på dig!

   Emma

   Radera
 2. Jag hoppas att någon i din närhet snart säger till dig att ta det lite lugnt. Det här med träningen och "ett sunt liv" har gått för långt. Det du håller på med är inte sunt. Tagg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt är det ingen som säger det till mig eftersom min omgivning vet hur mitt mål ser ut och hur medveten jag är om att det är ganska enkelt att dra det för långt. Mitt huvudsakliga mål just nu är att hitta den balansen som jag ska kunna leva med resten av mitt liv. Dock finns det inget osunt i det jag gör nu. Möjligtvis är ett enformigt sätt att leva men inte osunt.

   Radera
 3. Bravo!!! Du er kjempe flink! Du inspirerer både her på bloggen og på IG, takk for at du deler :-) Nå må jeg bare sparke meg selv i baken og sette igang..... Kan du si litt om din treningsuke, hvordan den ser ut? Det skulle gjerne jeg lest litt om, kanskje du har gjort det tidligere? Prøvde å bl meg litt tilbake i bloggen, men så ikke noe. For eksempel når du har armpass hvor mange øvelser tar du og hvor leng trener du? Hadde blitt glad om du skrev litt om det.
  Igjen takk for at de deler! Fortsatt god sommer :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabeth och tack för din pepp.

   Jag har gjort lite trevande försök tidigare. Du vet såna som börjat på måndagen och slutat på tisdagen typ. Börjat gå lite promenader men liksom inte helhjärtat.

   Jag är inte superstrukturerad gällande min träning. Har under en period varit på gymmet nästan varje dag men tanken är att jag ska vara på gymmet 3-4 ggr / vecka och sedan kanske lite promenader när vädret tillåter. Jag går nu morgonpromenader nästan varje dag i veckorna iallafall. De dagar jag gör det så blir det nästan ingen förbränning på gymmet förutom lite uppvärmning. Idag körde jag rumpa och ben. Då började jag på intervaller på löpbandet i ca 20 minuter. Sen gjorde jag 4 x 25 squats där jag använder en boll i storlek med en basketboll fast mjuk som jag ska nudda med rumpan när jag går ner. Sen gjorde jag 3 x 15 marklyft och 4 x 25 utfall med vikter. Sen var jag klar för idag.

   Igår när jag körde armar (där jag brukar få med lite rygg o annat) så körde jag 2 olika bicepsövningar med skivstång. Då varvar jag dessa två övningar så att jag gör 3 x 15 av vardera utan någon direkt vila mellan. Sen kör jag lite andra övningar med hantlar och dips. Jag har lite dålig koll på vad alla övningar heter dock. Stående rodd är en favorit som jag brukar köra lite oavsett var jag tränar.

   Ungefär varannan gång på gymmet kör jag mage. Då kör jag både olika varianter av plankan och situps. jag är rätt dålig på att göra situps så den varianten jag brukar göra är att jag först ska nudda golvet bakom mig och sen så står ngn (oftast sambon) ovanför mig och ska jag nudda hans händer som han har i brösthöjd. Dessa är ju lite fusk då jag får lite hjälp av mina armar. Sen kör jag rätt mycket övningar med boll gällande magen.
   Radera
 4. Tusen takk for svar Emma!

  Ha en fin kveld :-)

  SvaraRadera