söndag 29 januari 2012

Green matmarknad

I slutet av förra slog portarna för Green Matmarknad i Malmö upp. I den lokalen där Torso Gallery (dvs. bredvid Turning torso) finns nu denna gröna matmarknad. Givetvis förtjänade denna ambitiösa anrättning ett besök. 

Det är snyggt, väldigt snyggt. På hyllorna står varor som tilltalar ett designöga, det finns saker som du inte hittar i "vanliga" mataffärer det finns en tanke. Ostdisken är imponerande och att man kan boka hängmörat kött som man kan hämta när det är färdigt är intressant. En bröddisk med surdegsbröd börjar att kännas som en hygienfaktor i matbutiker med någon form av självaktning men de specialkomponerande matpåsarna med recept och ingredienser för två personer kan bli en hit i dessa tider när tiden är en bristvara. Den angränsande restaurangen testades inte men det såg trevligt ut. 

Det vi dock reagerade på var att det gröna inte kändes påtagligt hela vägen. Visst var det fokus på det ekologiska när man såg den imponerade teavdelningen men i grönsaksdisken saknades det många självklara grönsaker så att vi var tvungen att kompletteringshandla på Maxi. Jag hade även förväntat mig ännu mer udda produkter och saluhallskänsla. Det största minuset stod dock kassan för. Det är nämligen endast obemannade kassor som enbart tar kort, vilket jag inte har något problem med. Men det finns faktiskt de som inte vill, eller kan sköta handlingen helt elektroniskt. 

Jag hoppas verkligen att detta kommer att fungera och jag kommer absolut att besöka den gröna matmarknaden igen även om det mer är matmarknaden än det gröna som lockar mig. 

1 kommentar: