måndag 7 november 2016

Daniel Berlin i Skåne Tranås


I ett och ett halvt år har vi väntat på ett bord på Daniel Berlin i Skåne Tranås. Eller jag har missat två släpp med platserna ett halvår framåt men i våras hade jag antecknat datum och tid för släppet och satt beredd att boka fyra av de fjorton platserna på denna prisbelönta restaurang som klassas som en av de absolut bästa i landet. Många tycker säkert att det är helt galet att boka ett bord sex månader i förväg och att köa på det sättet. Personligen så köar jag hellre för det än för biljetter till en konsert. För idag är en viss typ av restaurangupplevelse så mycket mer än den maten som finns på tallriken. Det är en upplevelse och kocken är stjärnan. 

Vi hade bokat bord för lunch och hade ingen aning om vad vi skulle bli serverade. Menyn bestod av tio serveringar där varenda servering höll oerhört hög nivå. Mina favoriter var det picklade ägget med kantareller nedan, egentligen samtliga av de små serveringarna ovan och desserten som var en kräm med bland annat potatis. Jag serverades, istället för vin, hemmagjorda och väl utvalda juicer till varje rätt vilket var väldigt trevligt. En annan sak som var väldigt trevligt var den avslappnade stämningen. Servicen var proffsig men hjärtlig och vi kände oss väldigt avslappnade, kanske för avslappnade enligt övriga gäster. Det är liksom ingen garanti att man gör det på denna typ av restaurang. 
2 kommentarer:

  1. Ulrika Hernandez9 november 2016 08:04

    Ser fantastiskt gott ut. Hur hittar man vilket datum/tid som platserna släpps?

    SvaraRadera
  2. Hej,

    De verkar har ha släppt platserna fram till sommaren nu. Så gå in och kolla om det finns ngt bord ledigt längre fram. Kontakta dem och fråga när de släpper resten av 2017 och häng på låset. Väl värt det.

    SvaraRadera