måndag 7 september 2015

Vår vigsel

I morgon firar vi en månad som gifta och jag firar lite i förväg här på bloggen genom att inleda det utlovade bildregnet från bröllopet. Så är man fullständigt ointresserad av vårt bröllop så ber jag om ursäkt på förhand. Att titta igenom alla bilder från en av våra fotografer var ett helt fantastiskt och att välja var svårt. Men vi börjar helt enkelt med syftet till dagen, vigseln mellan mig och Henrik.  
Vi gifte oss borgerligt och vi hade vigseln inne på Akvarellmuseet. Anledningen till att vi valde inomhus trots den otroligt vackra miljön utanför var mitt kontrollbehov och det faktum att det var omöjligt för mig att styra vädret. 

Ingen av oss hade varit på en borgerlig vigsel innan men eftersom ingen av oss är troende så kändes det för oss rätt att göra på det sättet. Jag bör kanske tillägga att Henrik hade ett villkor och det var ingen kyrka, vilket jag i efterhand är otroligt glad över. Olof som vigde oss är med i samma parti som jag och han var till viss del även involverad när Henrik friade till mig i Frankrike då det var han som rekommenderat restaurangen. Ett fint sätt att sluta cirkeln.





Att gifta sig borgerligt kräver lite mer planering men lämnar också mycket frihet och utrymme för att vara personlig. Till exempel fick våra gäster sina vigselprogram på vars en popcornpåse när de kom. Kyrkans rum är ju ofta väldigt vackert och stämningsfullt och att skapa den i en filmsal på ett modernt museum kräver ju lite mer. Något ett stort antal av våra nära och kära hjälpte oss med under tiden vi förberedde oss för det ögonblick då vi skulle bli man och hustru. Vi har numera även väldigt många olika sorters rosenbuskar planterade på landet och betongkrukor kommer vi nog aldrig mer behöva köpa. 
Själva vigselakten är en och en halv minut, och det är den långa varianten, så på vårt bröllop var det en hel del musik. Galet duktiga Lisa Ljungberg var inhyrd under hela dagen, kvällen och natten och sjöng även under vigsel. Sjöng gjorde även tre vänner till oss som framförde "All for love" ur de tre musketörerna och vi fick precis den uppsluppna stämning som vi var ute efter. Applåder, jubel och allsång var önskemål från oss och när vi lämnade vigsellokalen som nygifte så stämde gästerna upp i allsång till den låt vi valt som utgångslåt vilket var Peter Lemarcs "Så gott att må gott igen". 

  










Samtliga bilder är tagna av Alice Johnsson.

6 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder! Kul att få se och att du vill dela med dig :)

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder! Så härligt att få dela dina minnen! Underbar känsla, underbar klänning, underbara ord...för all lycka och välgång !
  Christine

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder och så fina ni var på er stora dag!!

  Stor kram

  Anette

  SvaraRadera
 4. Vilka Underbara bilder!!!!

  SvaraRadera
 5. Åh så härligt, du är så vacker vännen, ni är, det bara strålar om er och lyckan når ända över till ostkusten <3 Ser fram emot fler bilder, fler, fler, fler :)

  KRAM och grattis till månadsjubileumet!

  SvaraRadera
 6. Åhh, vilka underbara, vackra bilder! Lyckan skiner om er allihop!

  SvaraRadera