onsdag 9 september 2015

Att förbereda sig för att bli fru


Det är visst en himla massa förberedelser som ska göras innan man blir fru. Eller iallafall så var det en massa förberedelser för mig innan jag blev fru och då tänker jag just nu endast på de mer ytliga planet. Dagarna innan bröllopet var jag på Skönhetsfabriken hur ofta som helst. Ögonbryn, behandlingar och naglar skulle fixas och för mig som har svårt att sitta still var det en prövning modell större. På vår bröllopsdag så vaknade jag upp på Salt och Sill, åt frukost med mina systrar, mamma och systerdotter innan vi åkte in till stan och sedan var det Anna på The Tempel Lounge som gjorde vid mig i håret och sminkade mig gjorde Ninive. Jag som inte är van vid att bära mycket smink var faktiskt lite orolig innan för att jag skulle känna mig spacklad. Men efter att ha blivit provsminkad någon vecka före bröllopet så insåg jag att jag var i ytterst trygga händer. 

Efter att ha blivit fixade i håren och sminkade åkte jag och mina tärnor ut till Skärhamn för att byta om i en av ateljéerna som tillhör Akvarellmuseet och där gjorde även min mamma oss sällskap. Om jag ska vara ärlig så kommer jag inte ihåg så mycket härifrån eftersom jag var rätt nervös här. Jag kommer i alla fall ihåg att tjejerna var avsevärt mycket bättre på att knäppa knapparna i min klänning än vad Henrik var att knäppa upp dem 05.30 morgonen efter. Innan vigseln så kom min pappa och mötte mig så att han, jag och mina tärnor tillsammans gick över bron till museet och sedan för att möta nära och kära i vigsellokalen.

Att gifta sig på ett öppet museum mitt i sommaren är rätt intressant. Det var rätt mycket folk som stannade, och fotograferade oss. Bland annat så syns det inte på bilderna från vår vigsel men utanför fönstret stod det en tysk turist och fotograferade oss. Anledningen till att jag vet att han var tysk var för att han också var den första att gratulera oss efter vigseln och även då ta kort. Jag undrar fortfarande lite vad han skulle med bilderna till? 

Ber om ursäkt för det massiva bildregnet men jag varnade. Fortsättning följer med våra mer uppstyrda bröllopsbilder, mingel och middag. Däremot har jag lovat att bilderna efter middagen endast är för privat bruk. Och det är nog tur det...  
Samtliga bilder: Jenny Karlsson / Jennys perspektiv
1 kommentar:

  1. Alltså, du var ju så otroligt vacker så man blir helt rörd! Förstår att det krävdes mycket tid, val osv innan, men resultatet blev ju amazing!

    SvaraRadera