måndag 14 september 2015

Ännu ett bildregn från vårt bröllopHär kommer ett riktigt bildregn. Denna gång från mingel och middagen. En hint från vad som kom efter middagen finns också med men sedan slutar bilderna. Vi hade en fest som innehöll allt från mängder av isfacklor, mycket fuldans, ännu mer sång, en bar som vi mer eller mindre tömde men inga kameror. På instagram har det synts ett fåtal bilder från festen men de flesta hade fullt upp med att dansa, hänga i baren eller kanske måla ett minne på den tavla som våra gäster fick i uppdrag att måla till oss. 

Detta är också det näst sista bildregnet. Sist ut är våra mer uppstyrda bröllopsbilder men det kommer så fort jag lyckats välja bland alla vackra bilder som Jenny tagit. Efter att våra nära och kära kastat hjärtan av socker samt blåst såpbubblor på oss så var det ett obligatoriskt kramkalas och brudskål. Därefter gick vi iväg och blev fotograferade på klipporna mitt emot Akvarellmuseet. Därefter var det dags för puss, skål och ännu mer kramar. 

Vi valde en lokal med löjligt vacker utsikt men den hade också sina begränsningar. Till exempel så var den enda möjliga sittningen en klassisk E-sittning och borden var så smala att de stora, slarviga blomsterarrangemangen vi hade tänkt att ha fick helt enkelt inte plats. Därför var jag de sista veckorna innan bröllopet ute och köpte ett hundra udda vaser på olika loppisar. Dessa var på bröllopet fyllda med olika rosor och dahlior samt Astible, murgröna och hortensior. Så borden blev inte direkt som jag planerat men det blev fint ändå. 

Bordsplaceringen hade vi på ett staffli och det var en stor playwoodskiva som jag målat med griffeltavelfärg och som sedan min mamma ägnat många timmar åt att skriva namnen på. Idéen till bordsplaceringen har jag lånat av Sofia. Bordsplaceringen är också en av få saker vi gjort själv. Henrik hade snickrat ihop några skyltar som vi plockat drivved till och han har även gjort vår instagramskylt.
Våra toastmasters inledde festen med att sjunga en sång till oss och fick såklart stående ovationer. De var grymma och den enda regeln de fått av mig bröt de väldigt fort. Men det var roligt att de gjorde det. En nackdel med att välja ett ställe helt i glas är ju att det blir rätt varmt så det var många killar som var väldigt nöjda över att Henrik tog av sig kavajen det första han gjorde. Vi hade också många gäster som satt med solglasögon på sig. Men de fick i alla fall njuta av en magisk utsikt. Efter middagen var det dags för det sista talet men innan dess var jag ju tvungen att testa pingvinmasken som jag efter långt om länge hittade på nätet. Det sista talet Henriks bestmen som avslutade med en helt fantastisk film från svensexan i Bangkok. Efter en sådan avslutning på en fantastiskt middag så var ett konfettiregn väldigt passande. Och satte även stopp för den seriösa delen av vårt bröllop. Efter att denna bild togs så var det egentligen bara vår brudvals kvar innan det var dags för att vårt livs party till solen gick upp igen. 

Samtliga bilder: Alice Johnsson

2 kommentarer:

  1. Det verkar ha varit precis så där romantiskt och fint på alla sätt och vis som jag kunde föreställa mig att ni skulle ha det.
    Härligt att få vara med på ett litet hörn så här i efterhand.

    Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Det ser verkligen ut som ni hade en helt fantastisk dag Emma! Ett jättegrattis till er! Kul att du snappade upp idén med griffeltavla som bordsplacering - visst var det himla smidigt? Bara att sudda om någonting gick fel ;)

    SvaraRadera