onsdag 27 februari 2013

Vikten av planering

Den nedre bilden visar på en av framgångsfaktorerna för min nya, hälsosamma livsstil. Planering. Det är verkligen A och O för att lyckas enligt mig. Ska man äta var tredje timme så är det en förutsättning att planera matdagen och ska man direkt till ett hårt grympass så är det ännu viktigare.  Båda att ladda med bra mat innan och efter träning är en förutsättning för att skapa goda resultat. Precis som att minimera tillfällen att falla för frestelsen. Med det menar jag inte att man ska sluta leva men om man aldrig blir extremt hungrig så faller man heller inte för de värsta frestelserna.  Idag har min matdag till exempel sett ut såhär: 

Frukost: 1 ägg och en liten skål med keso, olika fröer och färska hallon
Lunch: En något för liten kycklingsallad med keso
Mellanmål ( ca 1 1/2 h före träningen): keso och hallon
Efter träningen: proteinshake
Middag: Thaigryta med sallad
Kvällsnacks: En kopp te och granatäpple

Jag är även väldigt duktig på att belöna mig själv. Lite för duktig ibland kanske. Mina nya rosa hörlurar behövde ju matchas med ett nytt nagellack idag till exempel. Och även om jag faktiskt tycker att OPIs nagellack sitter bättre så är ju chanels förpackningar så himla fina. 


tisdag 26 februari 2013

Dagens tips

Om du liksom jag kan uppskatta stora smycken till en i övrigt neutral klädsel så tänkte jag tipsa om att Mango har fått in väldigt mycket fina stora halsband, örhängen och ringar. Detta halsbandet fick följa med mig hem förra veckan och passar ypperligt till den klädsel som allt mer blir min uniform. Det vill säga jeans, blus och en dressad Chanelinspirerad kavaj. 
Och idag känns det som om våren är riktigt nära och det är helt underbart. Jag längtar efter tunna jackor, nätta skor och ljusa färger.


söndag 24 februari 2013

Tomarps gårdshotell

Vår trip igår började med lite äventyr på vägen. Efter en liten omväg där vi hamnade väldigt, väldigt nära Tomarps gårdshotell men på fel sida om en bom. Som var låst. Och där man inte kunde vända. Men till slut hamnade vi rätt och har haft en fantastiskt skönt dygn fullt av god mat och fullständigt lugn med goda vänner. Vi var ungefär fem par totalt på detta underbara hotell och det är magiskt trevligt att slänga sig i sofforna framför brasan med ett glas vin. Vi har även njutit av afternoon tea, prommis i kylan, en väldigt trevlig middag och en ännu bättre frukost. Jag gillar små, personliga hotell och att man blir serverad frukost i köket och blir välkomnad av personalen som tar en i hand gör det hela ännu mer sympatiskt. Och ett välbehövligt avbrott i vardagen.










Samtliga bilder är tagna av mig. 


torsdag 21 februari 2013

Man tager vad man haver

Ganska ofta består mina luncher av sådant jag hittar i kylen om jag inte äter ute. Väldigt ofta går jag och bär på påsar med massa burkar och grönsaker till kontoret. Eller som idag när jag åt lunch hemma så tog jag det jag hittade. Det blev en bit kyckling som låg i kylen från en middag i veckan. Hummus från samma middag som jag börjar få till riktigt bra nu. Till det blev det babyspenat, coctailtomater och blåbär. En tallrik full av bra mat där jag vet exakt vad jag får i mig. Utan tillsatser och massa ingredienser där jag inte har någon aning om vad det är. Genom att lägga den extra tiden på att göra saker från grunden så minimerar jag risken att få i mig livsmedel som jag inte vill få i mig. 

Min tumregel är att om något innehåller ingredienser som jag inte kan se framför mig när jag blundar så försöker jag undvika det. Sen går detta inte alltid. Det är tyvärr svårt att undvika alla former av E-ämnen och tillsatser men att vara medveten om det och läsa på lite. Det tycker jag att min kropp är värd. 





onsdag 20 februari 2013

Dagens tips


För ett tag sedan köpte jag dessa boxar på lagerhaus. Perfekta att ha på skrivbordet på kontoret. I mitt fall rymmer de mest visitkort, hårsnoddar, läppglans, pennor och små block. Men man kan ju ha dem till vad man vill. Riktiga budgetfynd då den rutiga kostade 39 kr och den naturfärgade ännu mindre.

Snart är det dags för mig att packa ihop mig och bege mig ut på stan och träffa upp massa trevliga bloggande Göteborgskor. En bättre Onsdag helt enkelt.

tisdag 19 februari 2013

Ge mig färg!

Samtliga bilder från min inspirationsmapp och är alltså lånade

I morse när jag gick utanför dörren så hörde jag fåglarna kvittra. Förvisso så var det även slask och ganska kallt men fågelkvitter! Det betyder ju onekligen att vi är på väg mot rätt håll. Snart är ljuset och värmen här och jag blir sugen på att frossa i färg. Ljuva pasteller och rosa toner. Jag vill även inviga mina nya snabba skor varav ett par är bubbelgumsrosa och gråa och det andra paret knallrosa och gula.
Oh vad jag ser fram emot denna våren.

måndag 18 februari 2013

Världens bästa mottagande

Igår när jag kom hem efter nästan en vecka hemifrån så mötte Henrik mig på flygplatsen. Väl hemma hade han fyllt vaserna med krispiga tulpaner och ett stort paket låg gömt under täcken och kuddar. Paketet innehöll något jag önskat mig och verkligen behöver till alla mina smoothies och röror. Och då är det nog inte så svårt att gissa. Eller? Han fortsatte även att skämma bort mig med min favoritsallad till middag och med risk för att verka tjatig. Jag har världens finaste sambo. 



söndag 17 februari 2013

En liten bit av himmeln

Det råkade visst bli ett par dagars bloggpaus. Jag har haft fullt upp med att njuta av fantastisk mat och en natur som gör en mållös. Vi har tillbringat de senaste dagarna i Fjällnäs uppe i fjällen och dessa dagar har förutom konferens innefattat ett par timmars skoterfärd i en miljö som känns surrealistisk på så många sätt, isskulptering, afterski, isvaksbad, spa, lekar, galet många skratt och förstklassig mat med de bästa kollegorna man kan tänka sig. Allt detta i en miljö som är så slående vacker. Så orörd och lugn. Och åter igen slår det mig att jag måste bli bättre på att upptäcka vårt eget land. Som rymmer så många olika världar. Alla så vackra på sitt helt egna sätt. Just den här känns som en liten bit av himmeln. 


















Samtliga bilder förutom den nedersta är tagna av mig. Den nedersta kommer från härifrån. 

onsdag 13 februari 2013

Lägesrapport från hotellsängen

Bilder från min instagram

De senaste två dagarna har gått i ett rasande tempo. Iallafall på dagtid. Förutom massa jobb, två ytterst trevliga lunchsallader och Sturehof och Mocco så har jag även att behöva fråga efter vägen till Slottet. Och så har jag testat min skidglasögon inför resan till fjällen i morgon. 

När jag är ute och reser i jobbet så tycker jag att det är rätt skönt att verkligen bara stänga av allt på kvällarna. Träna, hämta upp mat till rummet, kolla på TV, läsa en bok och bara vara. Efter dagens träningspass så tog jag en lång dusch, la en ansiktsmask och nu ska jag läsa och sen sova tidigt. Ibland är det skönt att absolut inte göra någonting alls. Och få ligga i sängen i nattlinne innan klockan är nio. 

tisdag 12 februari 2013

På vift och visa ord


Sitter på flygplatsen och inväntar mitt flyg till Stockholm. Inleder min tripp med två dagar i Stockholm och sen vidare till fjällen. Ser fram emot ett par dagar av fjällens lugn, känns välbehövligt just nu. Bjuder på dessa visa ord som är ett av alla citat som finns uppsatt på mitt kontor för tillfället. De brukar bytas ut med jämna mellanrum. 

Ha en helt strålande dag. 

måndag 11 februari 2013

Årets sjunde vecka


Måndag och årets sjunde vecka. Tiden går ju onekligen i ett rasande tempo och denna veckan kommer inte att vara något undantag. Idag är den enda dagen jag tillbringar i Göteborg och förutom en lång att göra-lista på kontoret så är det möten, PT-pass och sen måste jag hem och packa. I morgon är det dags för Stockholm och på Torsdag åker jag långt norrut på konferens. Det ska alltså packas ner allt från termobyxor till underställ. Och ja, jag har fått köpa både termobyxor, riktiga vantar och ordentliga skor. Det där med funktionella kläder för vinterväder är alltså inte min starka sida. 

Ha en fin start på veckan. 

söndag 10 februari 2013

Helgen som gått


En helg som gått i ett rasande tempo lider mot sitt slut. Igår kväll så var det 30 årsfest och vi tog oss tillbaka till 1920-talet. Det var en elegant skara som skålade, skålande och dansade natten lång. Och nu letar jag efter tillfällen då jag får bära hatt. Konstaterade nämligen att världen ser väldigt trevlig ut när man ser den bakom flor. Och att det är väldigt trevligt att gå på fest med massa välklädda vänner. Det inte inte ofta man ser höga hattar, käpp, frack, böljande klänningar och tjejer med huvudbonader på en fest 2013. Tyvärr. Och en fest som avslutas med att ca 50 personer står och dansar till gangnam style får högsta betyg i min bok. 


Resten av helgen har varit jag ägnat åt träning, shopping inför veckan resa mot avsevärt kyligare väder och nu har jag gjort en gryta som ska stå på spisen i ytterligare sex timmar. En perfekt söndagsmiddag helt enkelt. 

torsdag 7 februari 2013

På helgens lista


I helgen ska den upp. Lampan som stått i sin påse i flera veckor för att jag inte varit och köpte mer vit textilsladd. I helgen ska det ske. Då ska jag äntligen kunna sitta i soffan och läsa en tidning och faktiskt se vad det står. Den vita slappen med mässingsfattning ska upp. Det är i helgen det händer. 

Men först ska jag avrunda denna trevliga torsdag med ännu ett avsnitt av Downton Abbey som jag just nu ser om. En torsdagkväll som innefattat en middag här hemma med en kollega som gäst. Oxfilé och tryffel från Italien. En bättre Torsdag helt enkelt. 

onsdag 6 februari 2013

Omelettinspiration



Jag ställde frågan vad ni vill läsa mer av och mat, inredning och mer personligt känns som temat. När det kommer till mat vill ni ha recept. Jag lovar att jag ska bli bättre på recept. Anledningen till bristen på detaljerade beskrivningar beror helt enkelt på att vi inte riktigt lagar mat på det sättet. Och nu kommer ytterligare maträtter som ni får se som inspiration. Denna gången vill jag slå ett slag för omeletter. Som går att variera i all oändlighet och ätas till både frukost, lunch och middag. Den här nedan till höger tror jag var en frukost i helgen. Efter träningen är detta en perfekt frukost.

Jag gör min smet på ägg, lättmjölk, salt och peppar. Givetvis är det godare om man tex. använder matlagningsgrädde men det funkar med lättmjölk. Den ovan har jag sedan toppat med svamp, babyspenat och lax. Serverade den med ruccola och en avocadoröra på mosad avocado, citron, kesella, salt och peppar. Båda omeletterna nedan är med kalkon och svamp, den till höger även med babyspenat. Gällande topping är det bara fantasin som sätter gränser. Och vad som finns i kylen. Min bästa omelettinvestering är utan tvekan mitt omelettjärn som är ett litet, lågt stekjärn som gör omeletten perfekt i storlek och minskar risken för att den blir ful när man lägger upp den på tallriken.


Och jag lovar. Ska bli bättre på recept. 

tisdag 5 februari 2013

Frukosttips


När jag skulle börja mitt berömda nya liv så fick jag ett väl beprövat frukosttips. Havregrynsgröt. Dessvärre så tycker jag, eller tyckte, att havregrynsgröt är ganska äckligt. Tapetklister i en skål ungefär. Men jag började laborera lite med den där gröten och nu har jag hittat en variant som jag tycker är god. Jag använder Frebacos havre och quinoagröt som jag koker med hallon, soyamjölk och lite salt. Sen toppar jag den med rostad kokos, soyamjölk och bär. Just nu är kylen full av blåbär så då blir det blåbär. Så en skål med gröt och lite extra kärlek är faktiskt ett bra frukosttips för er som vill äta lite sundare och lite renare.

måndag 4 februari 2013

Vad vill ni läsa mer om?


Denna vecka har inte alls fått den start jag planerat för. Istället för en väldigt effektiv dag följt av träning har jag haft en halveffektiv dag med en massa samtal med olika läkare innan jag hamnade rätt, avbokad träning och en påtaglig smärta i magen. Nu tänker jag placera mig själv på soffan och hoppas att smärtan mår bra av vila och en kväll på soffan. 

Har ett gäng matbilder som jag tänkte lägga upp som inspiration för en sundare kosthållning om ni är intresserade? Problemet är att jag inte riktigt vet vad ni vill läsa om eftersom ni är ganska sparsamma med era kommentarer. Jag vet ju att ni är en del som är här inne och läser. Den senaste månaden så har det varit en del träning och mat. Ibland är det mycket inredning och ibland mycket bilder från vårt liv. Vad vill ni läsa om? 

söndag 3 februari 2013

I fiskens tecken

Efter att vi kom tillbaka till Göteborg igår så har helgen gått i ett lugnt tempo. Två träningspass, melodifestivalen och ett tidigt tvättpass i morse och en sväng på stan. Helgens mat har gått, och fortsätter i fiskens tecken. Henrik gjorde en grymt god fisk och skaldjurssoppa igår och dagens sena lunch blev en sallad och kesella, ägg, stenbitsrom och rödlök. Kesellan, romen, ägget och löken rör jag ihop till en röra men det är inte så fint på bild. Smaksätter med mycket pressad citron och svartpeppar.  Ikväll blir det varmrökt lax med romsås och grönsaker. En lugn och skön helg med andra ord. Med mycket fisk.



lördag 2 februari 2013

B.A.R Malmö

Åter tillbaka i Göteborg efter att ha varit på resande fot delar av veckan. Igår checkade jag och Henrik in på Duxiana i Malmö för att tillbringa kvällen i min gamla hemstad. Började med en löjrom med klassiska tillbehör hemma hos våra goda vänner Louise och Simon. Sen fortsatte vi till relativt nyöppnade B.A.R Malmö som ligger i huset där jag bodde tidigare på Erik Dahlbergsgatan. Det är en ambitiös restaurang med både personal och inspiration hämtad från Noma. Hela sällskapet valde kvällens 4-rätters meny och den första rätten var en liten fisktartar, med betoning på liten. Det pocherade ägget som finns med på bild här serverades med olika varianter på svamp, någon puré och buljong och smakade väldigt bra. Rätt nummer tre var ett långkok på gris med bland annat bakade päron, och majrova. Även den var väldigt god. Till dessert var det en äpplesorbet med filmjölk, dill och någon crunch men den bytte jag ut mot ost, som jag knappt åt för att jag var för mätt. 

B.A.R Malmö är ett roligt tillskott på Malmös krogscen. Det genomgående temat är närodlat och ekologiskt och maten är god. Jag blev mätt men jag har svårt att se att en person som inte dragit ner avsevärt på sina portioner på sista tiden känner sig ordentligt mätt efter fyra rätter här. Servicen är charmigt fumlig på gränsen till för fumlig och inte längre så charmig. Jag är helt övertygad om att detta är ett ställe som bara kommer att bli bättre och bättre. Jag gillar´t.