Bild Om jag var din hemmafru via recept.nu |
Här kommer det utlovade receptet på Moussakan jag gjorde i måndags. Receptet kommer från boken Om jag var din hemmafru.
4 portioner ( som lätt räcker till 6 portioner)
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g lammfärs
- 1 burk (200 g) röd pesto
- 1/2 tsk kanel, malen
- 1 burk kronhjärtan
- 2 aubergine ( två små i grundreceptet men då jag uteslöt potatis tog jag två stora.
- 4 potatisar ( vilket jag uteslöt)
- 1/2 citron
- 500 g körsbärstomater på kvist
- 150 g fetaost (Jag tog 250 g)
- Sätt ugnen på 210° C.
- Riv löken (grovt) och vitlöken (fint) och blanda med lammfärs, pesto, kanel och gröna linser och/eller urkramade och mosade kronhjärtan. Salta, peppra och blanda väl.
- Riv aubergine och skalad potatis grovt, salta lätt och pressa över citronen.
- Varva färs och grönsaksriv i ugnsfast form, toppa med körsbärstomaterna (och kanske en paprika om du har en sådan över). Grädda i ugn, ca 30 minuter och servera med tärnad fetaost och grönsallad och hemmagjord tzaktsiki.