måndag 27 augusti 2012

Detta är nog en matblogg


Om jag tittar tillbaka bland mina inlägg de senaste veckorna så inser jag att när jag skrev att jag inte hade någon inspiration för bloggen så hade jag fel. Det har jag, matinspiration. God, riktigt, ordentligt mat. Både hemma och ute. Att jag blivit sambo och att vi går mot hösten har fått min matinspiration att skjuta i höjden. Sund mat med få ingredienser och rena smaker är ett av mina ledord. Och sallad slungad i vinegrette. Och mynta. Jag odlar örter i krukor i köket. Min mynta är jättestor och de blad som inte hamnar i fredagsmojiton är perfekt smaksättning i kalla såser eller ibland i min morgonsmoothie. Min citronmeliss är även den jättestor men den vet jag inte riktigt vad jag ska göra med. Vad använder man citronmeliss till? 

Kvällens middag bestod av riktigt närproducerad kyckling i ugn, rostade rotfrukter med citron och timjan. Till det en fetaost, vitlök och mynta kräm och sallad. 6 kommentarer:

 1. Du lagar alltid så god mat! / Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag har ett supergott recept på äppelkaka med mynta som alltid går hem! Citronmeliss är jag precis som du, kul att odla men vad ska man använda den till förutom vid smaksättning av dricksvatten?

  SvaraRadera
 3. Petra: Det receptet lät spännande, äpple och mynta låter gott. Recept tack!;)
  ja, det där med citronmelissen ger mig lite huvudvärk. Så himla lätt att odla oxå och de enda användningsområdena jag hittat är smaksättning av vatten och dekoration. Det blir väldigt mycket vatten och dekoration eftersom min planta växer väldigt mycket!

  SvaraRadera
 4. Hej Emma!

  Du lägger alltid ut så fina matbilder. Kan du inte skriva recepten?

  / Maria

  SvaraRadera
 5. Oj vad gott det ser ut! Skulle gärna vilja veta ingredienserna i den där krämen :)
  Trodde först att det var tzatsiki, men det var det ju inte :)

  SvaraRadera
 6. Hej Maria och Madde: jag vet att jag är värdelös på att skriva recept. av den enkla anledningen att det väldigt sällan finns några. Denna krämen består av ca 3/4 paket RIKTIG fetaost som jag mosat med en gaffel , en rejäl skvätt pressad citron. Ett gäng slagna myntablad, ett par skedar turkisk youghurt, 2 vitlöksklyftor, salt och peppar. Typ. ;)

  Den blev riktigt bra!

  SvaraRadera