tisdag 22 maj 2012

Dags att skriva ett nytt kapitel

Pojkvännen har valt bilden till detta inlägget och som den göteborgare han är så ska denna symbolisera att jag ska leva i muet. 
I Augusti för snart två år sedan träffade jag mitt livs kärlek mitt i den Bohuslänska idyllen på en segelbåt. Sedan dess har vi träffats nästan varje helg och avståndet Göteborg - Malmö har inte hindrat oss nämnvärt. Men två år är lång tid och för någon månad sedan bestämde vi oss för att två år inte skulle bli tre. Eller rättare sagt. Inte en vinter till sa jag. Två års pendlande och brist på vardag räcker. Nu är det dags att ta steget.

För drygt en vecka sedan, nästan på dagen fyra år efter jag började på mitt jobb på Sydsvenskan så sa jag upp mig. Ett beslut som i mitt fall innefattar så mycket mer än just byta jobb. Det är en ny stad, ett nytt liv. Ett nytt kapitel i boken om mitt liv ska börja skrivas och för första gången kommer jag inte ha en skånsk adress.

I Augusti börjar en helt ny epok i mitt liv. Vad jag ska göra för något i Göteborg lämnar jag därhän ett litet tag till. Jag har alltså nu sagt A och B men inte C.


14 kommentarer:

 1. Spännande!
  Lycka till med vad du nu bestämmer dig för att hitta på!!

  SvaraRadera
 2. Vad spännande för dig/er, vilket härligt beslut att ni ska flytta ihop! fattar inte att ni orkat med att pendla till varandra i två år, låååån tid ju!

  Gullig bild på dig och kossan förövrigt ;-)

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Lycka till!!
  Kommer med all säkerhet gå strålande. Är ju Malmötös som flyttat till mitten av vårt vackra landskap, men hade jag fått välja någon annanstans att bo hade det utan tvekan blivit Göteborg :-)
  Spännande och läskigt på samma gång, men som dem säger, de som inte vågar...
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Katja: Ja, det känns jättebra. Mitt nya jobb avslöjas i morgon.
  Anna: Nä, jag undrar oxå hur vi har orkat. Dock har Henrik kört väldigt mycket mer än vad jag har gjort. Annars hade det inte fått.

  SvaraRadera
 5. Ina: vart hamnar man i mitten av vårt landskap? Jag har faktiskt aldrig sett mig i Göteborg. För mig hade Stockholm varit ett enklare val men jag har lärt mig att älska Göteborg och kärleken finns ju där.

  SvaraRadera
 6. Underbart! Stort grattis till förändringarna. Bara positiva sådana. Kommer att bli hur bra som helst!
  Kram,
  Lina

  SvaraRadera
 7. Härligt!!! Du kommer stortrivas i Göteborg, och du får ju gå på Da Matteo när du vill, avis ;) Är det inte dags att ge oss ett namn på denne "pojkvännen" ;) Lycka till med det nya!

  SvaraRadera
 8. Mary: Ja, det blir redan nu en hel del de matteo. Pojkvännen heter Henrik och nämns nog ibland och ibland vid epitetet pojkvännen. Är du från Göteborg eller? tack så mycket!!

  SvaraRadera
 9. Tack Lina. Det ska bli spännande även om det känns konstigt att lämna staden jag älskar. Kram!!

  SvaraRadera
 10. Exakt i mitten ;-) Skånes mitt är min "granne" aldrig varit här? :-)
  För mig har Sthlm alltid varit en stad att besöka och tycka om men "här kan jag bo" känslan, som nästan består av lite romantiska fantasier om mig och staden har Göteborg stått för.
  Men nu undrar ju jag, vem ska guida mig i restaurang Malmö? :-S

  SvaraRadera
 11. Hej igen, Nej men jag har hängt där en del, bla när min pojkvän Henrik bodde där ;) Nu bor vi i Solna, så det var han som fick ta sitt pick och pack. Är väldigt förtjust i Gbg, det finns så många fina stråk att spatsera på och fikakulturen är riktigt härlig tycker jag. Gbg har ett skönare tempo än Sthlm tycker jag. Skulle gärna bo där någon gång. Älskar Da Matteo och att handla räkor på Feskarbröderna, bättre räkor hittar man bara på västkusten :) Ha det fint!

  SvaraRadera
 12. Vad spännande Emma! Det är alltid lite läskigt med förändring, speciellt sådana här stora men det är så man växer och det är vad livet handlar om. Jag tror det här kommer bli så bra. Lycka till med allt!

  Stor kram

  SvaraRadera
 13. Emma maila mig imorgon så kan jag berätta mer om kontoret. Vi har en ledig plats (en copy sa upp sin plats förra veckan) men är noga med vilka vi tar in. Kan du komma och hälsa på?

  SvaraRadera
 14. Riktigt kul! Nicke T

  SvaraRadera