söndag 24 juli 2011

En lite mörkare värld

Regnet vräker ner och termometern visar på 15 grader. Visst att man ska vara positiv men ibland är det svårt. Trots vädret är det inte det som sprider den dystraste stämningen. Det som händer i vår värld och nu i vårt grannland får mig att tvivla på mänskligheten. Hur kan en mans verk få sådana enorma konsekvenser? Hur kan en mans idioti förstöra så många människors liv? Så många unga liv? Så många ungdomar som det enda de gjort är att engagera sig, något som i allra högsta grad bör premieras. Fruktansvärt.

Ett blogginlägg som retorikern Elaine  Bergqvist skrev igår bör läsas. Hon har en väldigt viktig poäng där. Man var snabb med att peka ut islamistiska grupperingar. I det fallet dömer vi en hel grupp. När det sedan visade sig vara en ensams mans dåd med hat som ett troligt motiv. Då är det plötsligt en mans verk. Just nu bör alla partier och personer med främlingsfientliga åsikter som är väldigt snabba att dra väldigt snabba paralleller mellan terrorister och muslimer önska att deras omvärld inte är lika snabb och krass i sitt sätt att döma.

Igår var det ingen vanlig dag utan min födelsedag. Detta firades i lugn och ro med pojkvän och föräldrar. En sväng på Österlen för att mumsa på pizzor på Fridens och middag hos mamma och pappa igår kväll. Av naturliga skäl så bjöd gårdagen även på en hel del TV-tittande och pappa, som fyller år den 11 september konstaterade att även min födelsedag är en mörk dag. Dock fyller jag 23 och inte den 22 men det var den 23 världen vaknade upp till omfattningen på det fruktansvärda som hänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar