måndag 9 juli 2018

Palettblad och loppisfynd


Innan vi gjorde om planlösningen i vårt sommarhus så var detta en helt död yta. Det är fortfarande en yta som kanske inte är den mest logiska i huset men numera är den iallafall inte bara en mörk vrå. Just nu använder vi den som avställningsplats för alla de saker som Edith försöker sno från andra ytor. Hon når nämligen i princip överallt förutom just dessa hyllor. 

Här samsas den del av vassamlingen som inte används till blommor för tillfället, ljusstakar, böcker, ljus, snöre att binda buketter med, böcker, lite blommor och lite småsaker. Min fina palettblad var en stickling med endast tre blad i början av April och så här såg den ut för en månad sedan. Kritorna försöker vi få Edith att rita med och än så länge har hon skapat ett alster som vi faktiskt har framme. 

Fåtöljen kommer från Henriks barndomshem och trots att jag har väldigt svårt för den marina stilen i allmänhet och i synnerhet den innefattar flaggor så tycker jag att fåtöljen passar rätt bra här. Det är ju inte heller riktigt den typen av marina flaggor jag verkligen ogillar.

Ett av mina sötaste loppisfynd jag gjort är segelbåten i mässing för fem kronor som jag köpte den sommaren vi köpt huset. I Lördags hade jag ju en enorm loppistur och köpte bland annat två liljanljusstakar för 40 kr. Den fina blå vasen fyndade jag för typ 30 kr. Trots att jag faktiskt är väldigt dålig på att loppisfynda så är det mesta som står på dessa hyllor just loppisfynd. I morgon är det dags för nästa loppis och jag laddar redan. 


3 kommentarer:

 1. Hej!
  Kan du inte skriva ett inlägg om vad man inte får missa om man är på Orust? Vi är fyra som om drygt en vecka åker från Stockholm och planerar att bila/cykla längs med kusten. Vi har bokat boende 3 nätter i närheten av Ellös. Efter tidigare inlägg från dig har vi bestämt att åka ut till Käringön, men vore kul med flera tips. Efter Orust åker vi vidare till Hunnebostrand för att sedan avsluta en natt i Strömstad för att åka till Kosteröarna. Trevlig sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad roligt att ni kommer hit! Jag kan redan nu säga att just Ellös kanske inte är Orust charmigaste pärla men nere i hamnen ligger en bra fiskaffär och de har även en foodtruck utanför. Jag tycker absolut att ni ngn kväll ska köpa skaldjur att avnjuta på någon klippa.

   Käringön är given och jag tycker att ni ska äta på Petersons, testa deras musslor! Även Creperiet är mysigt. Gullholmen är också mysigt och då kan ni promenera (eller cykla) till Grindbacken och Cafe Wintervallen. I Hälleviksstrand (där jag hänger) finns Mia´s sjöbod som är ett mysigt café. Norr om Ellös ligger Orust blommor som är en fin handelsträdgård med restaurang/ Café. Mollösund är trevligt, dock mkt folk. Om ni orkar hade jag tagit mig över till Skaftö och Grundsund. Fika på Sommardepån i Marinan och/eller luncha på Pelles. Var ni än befinner er så måste ni bada mycket. om ni gilar att vara aktiva så kan ni hyra kajak eller SUP i Stocken (Orust marin) Följer du mig på instagram? Där tipsar jag mest hela tiden.

   Radera
 2. Hej!
  Tack för dina tips! Det blir säkert ett besök i fiskaffären för att köpa skaldjur. Har också bokat bord på Petersons efter att du tipsat om det tidigare. Följer dig på instagram också så har försökt att plocka upp dina tidigare tips. Tack igen! Ser fram emot härliga dagar på östkusten��

  SvaraRadera