söndag 15 juli 2018

Mat och dryck från min telefon

Mat och dryck är viktiga ingredienser för en härlig sommar. Vi äter av naturliga skäl väldigt mycket fisk och skaldjur och ibland äter vi ensamma i soffan i trädgården, ibland ute på olika restauranger och ibland samlar vi vänner i trädgården. Ledorden för sommarmaten är enkelt och fräscht. 


Jag börjar nästan varje med morgon med en smoothie på mandelmjölk, mango, spenat, citron, ingefära och svartpeppar. Tipset om svartpeppar fick jag en tidig morgon på badet av Mia som har Mia´s sjöbod här i byn. Både svartpeppar och Mia´s sjöbod är värt att testa!


Min kompis tipsade om att använda Libabröd som pizzabotten och i fredags när vi hade besök från Skåne så gjorde jag löjromspizza på detta sätt. Jag bredde smetana, toppade med västerbottensost och in i ugnen tills pizzorna var gyllenbruna. Toppade med löjrom, rödlök, gräslök, citron och svartpeppar. Klart på tio minuter. 


I Lördags tog vi båten över till Käringön för att äta lunch på vår favoritkrog Peterson´s krog. Vi började med ostron och deras magiska musslor och sedan åt vi havets Wallenbergare innan vi gick vidare till Creperiet för att äta crepes till dessert. En bättre lunch med andra ord. 


Igår samlade vi ett gäng vänner på altanen. På menyn stod egentligen Spagetti Vongole men eftersom våra hjärtmusslor aldrig kom så blev det istället e fantastisk pasta med blåmusslor, räkor, tomat och mängder av bladpersiljan. Såsen som Henrik gjort var så god att en av gästerna sörplade i sig såsen direkt från sin tallrik. Till dessert dukade vi upp olika sorters glass och topping så fick gästerna göra sin egna glassstrut. Väldigt uppskattat. 


Sommarens favoritdryck här hemma är Watermelon swirl. Vi drack det hela tiden när vi var på Mauritius och denna sommaren ett detta vår variant av after beach. Henrik mixar helt enkelt frusen vattenmelon och mynta, citron och lite hemmagjort flädersaft. Galet gott och uppfriskande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar