tisdag 3 juli 2018

Sommarmat

Sommarmat är nog min favoritmat. Få, enkla ingredienser utan krusiduller och konstigheter. Allra helst serveras på en stor bricka eller ett fat. Eftersom vår diskmaskin är trasig så är minimalt med disk en faktor just nu. Alla måltider intas utomhus och den mesta mat vi äter helt eller delvis kall.

En riktig lunchfavorit är gravad lax på surdegsbröd och svartpeppar och citron. Just denna dagen fick även en liten skål med resterna från min hemmagjorda hovmästarsås från midsommar följa med på brickan och till dessert såklart ett fat med vattenmelon. Det äts mycket vattenmelon hemma hos oss nu.


Vi äter väldigt lite kött denna sommar. Fisk, sallader och lite kyckling är det som främst står på menyn hemma hos oss. Just denna sallad hittade jag i Elle mat & vin och huvudingrediensen är grillade nektariner som får sällskap av minimozarella, goda tomater, rödlök, sallad, torkade aprikoser och olika fröer. Till det en dressing på olivolja, sherryvinäger, äpplecidervinäger och lime. Ännu en sommarfavorit. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar