tisdag 10 april 2018

En maxad helg på Rivieran

Ni som följer mig på Instagram har ju redan sett att vi tillbringade helgen på franska rivieran och vi hade en maxad och härlig helg. Som vanligt föredrar vi att åka hit när det är lågsäsong då det är avslappnat och härligt.

I Fredags morse så kramade vi Edith hejdå och lämnade henne med mormor och morfar för att för första gången lämna henne i mer än några timmar. Vi mötte upp en kompis och så flög vi ner till Nice. Därifrån tog vi oss vidare till Cannes och checkade snabbt in på vårt hotell innan vi gick bort till vårt favoritställe i Cannes, Astoux Et Brun. Efter en solig långlunch, en sväng på stan och aftershopping på en strandclub så avrundade vi kvällen på en annan trevlig restaurang i Cannes. 


Lördagen startade vi med en tidig morgonpromenad i soluppgången och passade även på att spana in matmarknaden i Cannes. Efter frukost hoppade vi in i bilen och åkte till Antibes för promenad i de gamla kvarteren, fika och matmarknad. När det började vankas lunch tog vi bilen till St tropez för en en lunch på Club 55 och lagom till vi satte oss där så kom solen fram och vi fick en härligt solig lunch och jag åt äntligen den där råbiffen som jag skulle ha ätit efter förlossningen men som inte riktigt blivit av. 14 månader senare så kom den och den var värd att vänta på. Vi hann även med en promenad och fika inne i byn såklart.När vi var redo att åka tillbaka så tog vi kustvägen tillbaka. Eftermiddagssol, nercabbat, härligt sällskap och den vackraste vägen jag vet gjorde bilfärden tillbaka till Cannes till en fin avrundning av dagen. Väl tillbaka till hotellet bytte vi snabbt om innan vi promenerade bort till kvällens restaurang


Söndagen började vi återigen med en tidig morgonpromenad för att bättra på mitt skoskav och sedan begav vi oss till Nice för lite shopping och ännu en matmarknad. Vi gillar ju verkligen att gå på matmarknad och den i Nice är ju även en blomstermarknad vilket är ännu härligare. 


Nästa stopp på vår helg var Villefranche-sur-mer vilket också är en riktig favorit. Kanske högst upp på favoritlistan. Iallafall på delad plats med Antibes. Här skulle vi äta lunch på l'Oursin bleu som också är ett givet stopp när vi är i denna region. Detta var restaurangen vi var på den kvällen som Henrik friade till mig så både restaurangen och orten är extra speciell. Efter en traditionsenlig kaffe på Welcome så hoppade vi åter igen in i bilen och tog denna gången kustvägen bort mot Monaco innan vi åkte till flygplatsen för att åka hem efter två maxade dygn på vift. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar