måndag 4 augusti 2014

Siracusa


Huset vi hyrde på Sicilien låg på Etnas sluttning mellan Catania och Taormina på Siciliens östkust. Catania besökte vi endast på vägen till och från flygplatsen och det första vi fick höra när vi stannade vid ett supermarket var att vi inte kunde bära smycken och att vi hade fel typ av handväskor som var alldeles för stöldbegärliga så efter att vi från en rad olika personer inom loppet av ett par minuter fått höra så många varningar så kände vi att Catania inte var något för oss. 

Däremot passerade vi Catania när vi en dag bestämde oss för att köra ner till Siracusa. Ständerna söder om Siracusa är helt fantastiskt vackra. Här kan man välja och vraka mellan kritvita sandstränder vid bland annat Fontane bianche där vi bland annat avnjöt en väldigt trevlig lunch. Eller bada vid klipporna  och hänga på beachcluben i Ognina. 

Att Siracusa står på med listan med världsarv är inte alls särskilt konstigt. Santa Lucias hemstad är överfylld av imponerande historia och verkligen vacker. Här skulle jag kunna tänka mig att tillbringa betydligt mer tid än ett par timmar. Dock hann vi under våra timmar där med både matmarknad och väldigt god mat. På något sätt så känns god mat som ett genomgående tema för vår vecka på Sicilien. Jag har blivit beroende av deras lokala specialitet Caponata och Henrik har precis gjort en stor laddning till mig som står i kylen. 
1 kommentar:

  1. Så underbart ni verkar ha haft det :-) Längtar till Italien. Det får bli en resa nästa år. ;)

    SvaraRadera